Најновије

ВОЈСКЕ ДОНБАСА ЋЕ БИТИ ПОМЕТЕНЕ: Црна прогноза од првог команданта ДНР (ВИДЕО)

Бивши министар одбране ДНР и командант устаничке милиције Игор Стрелков (Гиркин), у интервјуу руском блогеру и писцу Максиму Калашњикову, рекао је да војске Народних република Донбаса нису независне снаге и апсолутно нису способне ни за шта без подршке Русије.

Донбас (Фото: Flickr)

Према Стрелкову, јединице Народне милиције у Донбасу само су параван за руску војску која делује иза леђа војске Донбаса током ескалације непријатељстава.

Расправљајући о вероватноћи да ће Џо Бајден након ступања на дужност америчког председника покушати да оживи разне сукобе како би наштетио Москви, Стрелков је казао да очекује „погоршање потиснутих сукоба“.

Приметио је да су оружане снаге Украјине почеле да окупљају трупе, а примирје је заправо „наложило да се живи дуго“ и свакодневно се отвара ватра према републикама чак и из тешког наоружања.

С тим у вези, Стрелков је критиковао вежбе са резервистима које се изводе у републикама, јер, према његовим речима, „ако Украјина нападне, биће једноставно прекасно да зовемо резервисте”. Фронт ће бити пробијен већ у првом сату офанзиве, верује бивши командант Народне милиције, указујући чак и на правце напредовања и недовољан број бранилаца на одбрамбеним местима, који наводно не могу да зауставе снаге које напредују.

Настављајући своју суморну прогнозу, Стрелков је рекао да ће руководство ЛНР и ДНР одмах побећи и да ће све бити парализовано одједном, а путеви пресечени и пре почетка офанзиве украјинске војске.

„Читаво постојање ЛНР и ДНР зависи само од једне ствари у случају украјинске офанзиве - да ли ће руске оружане снаге прискочити у помоћ, у којим количинама и у којем временском оквиру?

И како долазе. Ако уђу мало, а не одмах, онда ће, као прво, претрпети веома велике губитке. Друго, непријатељ ће се озбиљно борити и они ће ући, највероватније, без тачног сазнања где, шта и како.

1. и 2. корпус Народне милиције, такозвани, сада заправо играју улогу завесе, односно покривача. Морају издржати неко време док се стварне снаге не развију иза њих (ако се и догоде)“, рекао је Стрелков-Гиркин.

„Питање је да је овај покривач тако слаб и да је мало спреман за борбу да неће моћи да игра улогу завесе у случају напада непријатеља великих размера. Једноставно не може.

Биће пометени, практично тренутно одувани“, каже бивши командант.

Такође је приметио да руске трупе заправо неће имати времена за распоређивање, а украјинска војска ће их победити чак и у фази напредовања.

О сукобу на Медитерану прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА