Најновије

КНЕЖЕВИЋ ИЗНЕО ЗАХТЕВ ЗА ПОЛИЦИЈУ И БЕЗБЕДЊАКЕ; Разлога за то има више него довољно, а времена све мање

Лидер Демократске народне партије и председник Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић најавио да ће предложити измене и допуне закона из безбедносног сектора, према којима би за именовање челника Управе полиције и Агенције за националну безбедност (АНБ) било потребно позитивно мишљења тог тела.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

“Таквим законским решењем отпочела би стварна контролна улога Скупштине и демонтажа кадрова из бившег режима који сад по законима Демократске партије социјалиста (ДПС) преузимају најодговорније функције у полицији”, оценио је Кнежевић у интервјуу за агенцију МИНА, преносе Вијести.

Нагласио је да у наредном периоду планира да закаже саслушања потпредседника Владе, министара унутрашњих послова и одбране, в.д. директора полиције и АНБ-а, Врховног државног тужиоца као и Главног специјалног тужиоца

“Разлога за то има више него довољно, а времена све мање”, истакао је Кнежевић.

Он је рекао да ће потпредседника Владе, министра унутрашњих послова, в.д. директоре полиције и АНБ-а, ВДТ-а и ГСТ-а затражити да се прецизирају рокови кад ће бити откривени налогодавци убиства Душка Јовановића, Славољуба Шћекића, Срђана Војичића.

“Тражићу да се прецизирају рокови за нерешена убиства у сукобима криминалних кланова, напади на новинаре, али и налогодавци напада на све политичке противнике бившег режима који су прошли кроз невиђени институционални прогон само зато што су били против ДПС-а”, навео је Кнежевић.

Он је нагласио да свако ко се огрешио о закон и злоупотребио службени положај, да би омогућио криминалним клановима да остварују корист и врше утицај у држави, мора одговарати без изузетка.

“Позивам све “забринуте” појединце, политичке субјекте и НВО сектор да изнесу макар један доказ којим поткрепљују своје конструкције да су забринути за територијални интегритет и суверенитет Црне Горе, и ја ћу истог трена поднети оставку”, навео је Кнежевић.

Да ли је хрватски сценарио могућ у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА