Најновије

ЛЕТЕЋЕ У ВАЗДУХ! Бруталан одговор Русије на идеју украјинског експерта да се Крим и Донбас врате оружјем!

Глобална катастрофа за Кијев биће неизбежна ако се украјинска страна, која износи провокативне планове против Русије, усуди да приреди Перл Харбор на Криму, изјавио је посланик Државне думе из Севастопоља Дмитриј Белик.

Илустрација (Фото: РИА)

„Перл Харбор се за Јапан преокренуо у глобалну катастрофу, одговор Русије у случају такве провокације неће бити ништа мање суров. Украјински стручњаци, седећи на каучу сликају фантастичне слике пораза руске флоте на Криму, али у стварном свету се све догађа другачије. Мислим да у украјинском Генералштабу знају како ће се завршити покушај напада на објекте на Криму и, за разлику од овог политиколога, схватају последице руског војног одговора“, рекао је Белик.  

Он је подсетио на упозорење руског војно-политичког руководства да узвратни удар Русије не подразумева уништавање само ракете, већ и центра за одлучивање.

„Дакле, уколико украјинска ракета буде лансирана у правцу Крима, она ће бити уништена пре него што уђе у наш ваздушни простор, а затим ће ка месту лансирања полетети ‘Калибар’ или ‘Искандер’. А кабинет који је издао наређење да се нападне полуострво, такође нека сачека ракетне госте“, рекао је севастопољски посланик.

Украјински политиколог игра на национална осећања Украјинаца

Са своје стране, директор Центра за политичку анализу Павел Данилин је на телевизији РЕН критиковао предлог украјинског политиколога Зиновија Свереде да развије стратегију за војно „ослобађање“ Крима и Донбаса.

Он је, такође, довео у питање његове менталне способности.

„Идеја да се ‘направи нови Перл Харбор’ у старту је осуђена на пропаст, јер руска флота није базирана само на једном месту у Севастопољу, већ и у Новоросијску на Црном мору са ваздушном подршком“, истакао је стручњак.

Према његовим речима, Свередине изјаве личе на покушај да се игра на националистичка осећања Украјинаца. А критика „нормандијског формата“ није конструктивна, јер Украјина не поштује Минске споразуме.

Раније је на украјинској телевизији „Прјамој“ доктор социјалне економије Свереда изјавио да предузме Украјина, да би заштитила своје интересе, између осталог, треба да дигне у ваздух Керчки мост и приреди руској флоти „нови Перл Харбор“.  

Крим је ушао у састав Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто гласача Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено.

Све Брнабићкине лажи и глупости у задњих 7 дана прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА