Најновије

СИТУАЦИЈЕ МОЖЕ ДА ЕКСПЛОДИРА СВАКОГ ЧАСА: У заседи убијени војници и генрал, тенкови чисте ватрену границу

Судан је предходних дана почео да распоређује додатне трупе на граници са Етиопијом након неколико напада на своје војнике у којима је убијен чак и један генерал. Међу додатним снагама упућеним на источну границу Судана налазе се и тенкови и оклопне јединице.

Судански тенкови на граници (Фото: Јутјуб)

Сукоби су почели око обрадиве земље код граничног прелаза Метема. Етијопљански фармери су наводно запосели обрадиво земљиште на територији Судана, азатим напали војску која је покушавала да их отера назад у Етиопију, у помоћ фармерима прискочила је и војска Етиопије. Убијено је више суданскиох војника.

Суданска војска је одговорила широм операцијом у којој су коришћени и тенкови и повратила три села и земљиште око њих који су били у рукама наоружаних етијопљанских пољопривредника. Суданци су у регион упутили 6000 додатних војника, а за Етијопијом су започели преговори око ове кризе.

Међутим, упркос преговорима заседе које изводе Етијопљани се настављају, а број Суданских жртава се повећава.

Иако је Етиопија прогласила победу над побуљњеницима на северу земље, борбе се настављају. Војска контролише градове и главне комунијкације али побуњеници настављају нападе. Део побуњеника се повука у Еритреју, а део у Судан што је додатно подигло тензије у овом делу Африке. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА