Најновије

"Скупштински циркус као покривалица за пљачку народа"

Циркус од Народне скупштине којем свакодневно сведочимо је само покривалица и скретање са теме лажних обећања која у режији напредњачке власти долазе на дневном нивоу. Једно од таквих је број доза вакцина која ће Србија примити у првом контингенту. Споља јадац, унутра глада, приметила је у свом твиту новинарка Сена Тодоровић.

Скупштина Србије. (Фото: srbija.gov.rs)

- Циљ офанзиве у Скупштини је да се прекрију лажна обећања и пљачке у доба короне. Од 1.800.000 вакцина, стигло је само 4.875. Толико је ваљда потребно функционерима и њиховим породицама. Набавке у време короне, пљачка несагледивих размера, треба да се доврши што тише - написала је она у свом твиту.

Такође је додала да није случајно да се свака пљачка крије иза тобожње државне тајне.

- Није случајно да се свака пљачка и сумњива трансакција проглашавају за строго поверљиву државну тајну, а да лопуже гласно вичу: дрз'те лопова - додала је она.

Последњи у низу примера онога што она говори јесте постављање споменика Стефану Немањи са којег се још увек не скида вео државне тајне. Главни ктитор је Горан Весић. 

Подсетимо, имали смо прилике свега да се наслушамо у ужасној 2020. години којечега о коронавирусу. Од тога да је то најсмешнији вирус у историји човечанства, до "биће нам пуна гробља".

Такође, када је реч о вакцинама, државни врх је свашта говорио. Причали су да ће Србија правити вакцине против Цовид-19, потом да ћемо међу првима набавити фајзерове вакцине, и то њих 1,8 милиона, да бисмо их данас имали свега 4.875.

Председник Александар Вучић улио је наду грађанима Србије (барем онима који му после свега и даље верују) да ће наша земља до краја децембра набавити 1,8 милиона вакцина.

- До сада смо обезбедили милион и 800 хиљада доза, у овом тренутку изгледа да је то Фајзер - Бионтек вакцина, која ће стићи до краја децембра. Преговарамо и са руским и кинеским произвођачима. Наравно, морају наше власти да одобре и да те вакцине буду регистроване у њиховим земљама, па ће тек онда наше власти дати дозволу. Јер ми нећемо да купујемо мачку у џаку - казао је Вучић пре око два месеца.

Само неколико дана касније, вероватно заборавивши шта је претходно изговорио, смањио је бројку на 500.000 до милион.

- Држава ће дати све од себе да до краја године набави не 10.000 или 30.000 вакцина, већ 500.000 до милион. Не могу да гарантујем још, али обећавам да ће бити значајна количина, а не само нека мања. То је питање сата и дана. Тиме желимо да смањимо притисак на болнице, да здравствене раднике обезбедимо. Небитно је одакле је вакцина, само да их наше власти дозволе - нагласио је Вучић.

Почело хапшење Милових људи, Дритан каже да ће их бити још! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА