Најновије

МЕДИЦИНАРИ ИЗ БАТАЈНИЦЕ: Остајемо до јутра у болници, немамо ноћни превоз до куће!

Претходна смена ми се завршила у један после поноћи, што значи да ми наредна смена почиње у исто време. Остала сам на клиници до првог превоза, кући сам сам стигла око пола осам, одморила се и спремам се за ноћну - речи су једне докторке из ковид болнице у Батајници.

Ковид болница у Батајници. (Фото: Јутјуб)

Како каже, смена у јединицама интензивне неге у ковид болници Батајница траје шест сати, у полуинтензивним негама по осам.

- Додајте увек и један сат останка дуже због примопредаје смене која је увек опширна и сложена, јер велики је број пацијената и стање им се мења из минута у минут - написала је једна докторка из ове болнице.

Како је навела, када се дужини смене придода и време које им је потребно да се обуку и припреме за свој посао, односно касније пажљиво уклоне сву заштитну опрему, на клиници некад остану и по осам, односно 10 сати, у зависности где раде.

- Превоз је организован, али су незгодне смене које завршавају у један сат после поноћи. У том случају из Батајнице имате аутобус до града, али зато немате градски превоз у то време, што је посебно незгодно ако станујете у другој зони. У том случају останемо на клиници до јутра - навела је ова докторка, и додала:

- Заправо ми се задесило да имам и смену ноћ за ноћ. Када ми се задеси таква смена ноћ за ноћ, а на клиници морам да останем преко ноћи, проналазим начин да останем будна. Уносим доста воде и попијем две, три кафе. Такође и пишем или средим свој ормарић. Можда делује немогуће да све то радим после посла, али ситуација је таква - написала је она. 

Шта се крије иза пробног балона Вучића: „Изгубићемо изборе“? Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА