Најновије

ОН ЈЕ ОСТАО ТРАМПУ ВЕРАН ДО КРАЈА: А сада је добио и одликовање и то због Србије! (ФОТО)

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп одликовао је специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела Медаљом за националну безбедност, због доприноса који је имао у постизању и потписивању економског споразума између Београда и Приштине.

Ричард Гренел- (Фото: Јутјуб)

- Амбасадор Ричард Гренел је награђен због свог изузетног доприноса који је омогућио историјско потписивање нормализације економских односа између Србије и Косова. Према овом споразуму, Србија и Косово су поново успоставиле директне ваздушне и железничке линије и аутопутеве, кључне инфраструктурне пројекте потребне за олакшавање економског раста и благовремени превоз робе и људи - рекао је Трамп у изјави.

Саопштење је објавио амбасадор Гренел на Инстаграму.

- Овај споразум је важан корак ка изградњи мирније, сигурније и просперитетније Европе. Доприноси амбасадора Гренела постизању овог историјског дипломатског напретка у Србији и на Косову довешће до светлије будућности милиона људи - наводи се у одлуци.

Гренел је именован за специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине у октобру 2019. године, док је био амерички амбасадор у Немачкој.

Београд и Приштина потписали су 4. септембра у Вашингтону два документа за нормализацију економских односа, у присуству председника САД Доналда Трампа.

Трамп упозорава Конгрес! Америка је у опасности! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА