Најновије

КУРДИ ПРИСТАЛИ, ДАТО ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Пао договор - Руси улазе у Ајн Ису, а са њима и сиријска војска!

Сиријске демократске снаге (СДФ) договориле су се да у наредних неколико дана предају стратешки град Ајн Ису у северној Раки Сиријској арапској армији (САА) и руској војсци, јавио је "Спутњик на арапском" позивајући се на стручњака за сиријска питања.

Руска војска у Сирији (Фото: mil.ru)

У ексклузивном интервјуу за Спутњик, експерт Омар Рахмон открио је споразум који је закључен у недељу, 27. децембра, у Ајн Иси, током којег се СДФ наводно обавезао да ће град предати руској страни и сиријској војсци, након неколико дана преговора.

Рахмон је рекао да се према доступним прелиминарним информацијама Анкара припремала да изврши напад на град протеклих сати, али је СДФ-ово прихватање предаје града сиријској војсци "зауставило" овај напад.

Што се тиче услова споразума, Рахмон је рекао: "Још увек нема тачних информација о условима споразума, али Курди су поручили руској страни да су спремни да се у потпуности повуку из Ајн Исе и да ће практични кораци на терену почети у наредних неколико сати".

Међутим, упркос Рахмоновим тврдњама, снаге које подржава Турска напале су вечерас снаге СДФ-а у селу Мушарифа, док су испаљене десетине артиљеријских граната и ракета према граду Ајн Иса.

Даље, извор Сиријске арапске војске рекао је за "Ал-Масдар Неwс" у недељу да још увек није постигнут договор, указујући да преговори мирују. Извор је додао да је руска војска појачала снаге на фронту код Ајн Исе, али су позиционирани ван града.

Вакцина штити од вируса само 2 месеца! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА