Најновије

ОРУЖЈЕ КОЈЕ ЈЕ РУСИЈА ДУГО ЧЕКАЛА: Војни стручњак о дрону ''Орион-3'' (ВИДЕО)

Руска беспилотна летелица „Орион“ први пут је користила navo]ene ракете. Како је на радију Спутњик приметио војни стручњак и главни уредник сајта MilitaryRussia.ru Дмитриј Корwев, војска тако добија беспилотни извиђачки и ударни комплекс.

Орион-3 (Фото: РИА Новости)

Беспилотна летелица Орион лансирала је навођене ракете мале величине, преноси РИА Новости позивајући се на извор из војно-индустријског комплекса.

Орион је постао први руски дрон који је користио ову врсту оружја. Поред тога, разра]ena је употребa навођених клизних бомби.

Према речима стручњака, масовни улазак Ориона у трупе „обновиће паритет са потенцијалним непријатељем у овој класи оружја“.

Раније је министар одбране Сергеј Шојгу рекао да су први комплекси Орион већ пребачени у Ваздушно-космичке снаге. У календару за 2021. који је Министарство одбране недавно објавило, дрон је први пут званично приказан са окаченим оружјем - КАБ-20 кориговане ваздушне бомбе.

Дрон спада у класу ваздухоплова средње висине са дугим трајањем лета, рекао је војни Корњев.

"Извиђачка верзија дрона Орион има домет од 250 километара. То значи да може доћи до циља удаљеног више од 100 километара и вратити се назад. Трајање лета му је до 24 сата, што је прилично пуно. Висина лета је око 8 хиљаде метара. Није неопходно да увек буде на овој висини, али на њој добија максималану ппрегледност“, додаје он.

Према његовим речима, појава ударне варијанте Ориона значајно проширује могућности коришћења ових дронова.

"То је оно што смо сви чекали. Наравно, ово у великој мери проширује могућности за употребу ове врсте апарата. Принцип рада овде је прилично једноставан, то је, у неку руку, извиђачки и ударни комплекс. Апарат открива мету, уверава се да је управо то циљ. , који мора бити погођен, а у реалном времену у ове сврхе користи навођене ракете. Бонус „Ориона" је што је ово дрон који већ производи наша индустрија и који је већ усвојен у служби. Сходно томе, изглед опције удара може бити готово безболан, може се прилично брзо пустити у рад“, закључује Дмитриј Корњев.

О новом сукобу у Карабаху прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА