Најновије

РУСИ СПРЕЧИЛИ КРВОПРОЛИЋЕ У ЗАДЊИ ЧАС: Велика напетост између Курда и сиријске војске у Камишлију

У североисточном сиријском граду Камишлију расте напетост између владиних снага и Сиријских демократских снага (СДФ).

Сиријска војска (Фото: САНА)

Снаге безбедности СДФ, познате као Асајиш, ухапсиле су три службеника обавештајне управе сиријског ваздухопловства. Хапшење се догодило након безбедносне акције владиних снага, у којој је приведено неколико чланова СДФ-а и запослених у њиховој администрацији.

Према неколико извора, укључујући Сиријску опсерваторију за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону, владине снаге безбедности и јединице Асајиша у Камишлију постављене су у високу приправност након хапшења. Ипак, није забележен ниједан сукоб.

- Снаге унутрашње безбедности Асајиш доминирају градом Камишлијем, иако су тамо режимске снаге распоређене на неколико положаја - наводи се у извештају надзорне групе.

Руска војна полиција, која одржава велику базу на аеродрому у Камишлију, интервенисала је како би спречила било какву ескалацију. Руске снаге спровеле су патролу унутар града.

У последњих неколико година, ограничени сукоби између владиних снага и Асајиша у неколико су наврата избијали у граду Камишлију. Међутим, ни у ком случају се сукоби нису развили у прави отворени сукоб.

СДФ, који се ослања на подршку Русије и Дамаска у одвраћању турских снага, вероватно ће врло брзо пустити сиријске обавештајце. Сукоб у Камишлију вероватно се неће завршити у корист групе коју предводе Курди.

Следи нам страшан слом, народ мора на улице да прекине ово лудило. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА