Најновије

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ПРИЗНАЛИ: Ово оружје Кине и Русије је ноћна мора Запада! (ВИДЕО)

Увођење хиперсоничног оружја у арсенале земаља, посебно Русије и Кине, ноћна је мора за европску безбедност, започиње нову фазу у "спирали претњи", рекао је новинар Велта Герхард Хегман.

Ноћна мора Запада (Фото: РИА)

Подсетио је на недавну узбуну у америчкој војној бази у Раамштајну у Немачкој, након што је руска подморница извела тест ракете ИЦБМ. Велт је приметио да, иако је инцидент показао да је америчка војска у сталној приправности, додао је да би у случају хиперсоничне ракете могли реаговати прекасно да би је пресрели.

"Појавом такозваног хиперсоничног оружја, постојећи ланци упозорења на ракете и системи против балистичких ракета постају бескорисни и време за реакцију на лансирање драстично се смањује", саопштено је.

Медији су цитирали стручњаке из Немачког савета за спољне односе који сугеришу да би хиперсонично оружје пореметило равнотежу снага између нуклеарних сила и спречило иницијативе за разоружање. Истакли су да ће, док Русија и Кина већ заузимају водеће позиције у погледу хиперсоничног наоружања, Сједињене Државе дати све од себе да то сустигну.

Истовремено, немачки безбедносни аналитичари које наводи Велт истакли су да Русију не брине напредак Сједињених Држава на терену јер земља има ефикасну одбрану од хиперсоничног наоружања у облику напредног система ПВО С-500.

Сједињене Државе су први пут почеле да истражују хиперсоничне ракете и једрилице 2000. године, али су на крају одустале од пројеката на овом пољу, тек недавно покренувши их. Ови напори су поново покренути након што је Русија најавила пробој, представљајући неколико модела оружја способних за хиперсоничну струју која се креће са 10 и више маха.

Представљајући ново оружје, председник Владимир Путин рекао је да је њихов развој одговор земље на акције Запада и њихово непоштовање руских интереса и захтева. Кремљ је истовремено изразио спремност да нове ракете стави на дневни ред разговора о споразумима о контроли наоружања, као што је Нови СТАРТ, који би требало да истекне у фебруару 2021, и захтева продужење.

Тачи и Весељи биће осуђени у Суду за ОВК! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Logično.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА