Најновије

АГРЕСИЈА КАО НАЧИН БОРБЕ: Израелци правдају нападе на Сирију борбом против Хезболаха, а да ли је баш тако?

Израелска војска је признала да је извршила најмање 50 рација на циљеве у Сирији 2020. године, указујући на то да је сигурнија у односу на претходне године.

Израелска војска. (Фото: idf.il)

У својим безбедносним подацима за годину која се завршила вечерас у поноћ, израелска војска је потврдила да је, поред тих рација, извела и 20 конкретних операција, посебно на границама Либана и Сирије, поред тога што је наводно осујетила два покушаја Хезболах да изврши „диверзантске операције“ на границама Либана.

Војска је такође изјавила да су њене снаге успеле да поремете још један покушај ћелије Хезболаха да изведе операцију на сиријској граници, уз откривање и осујећивање ефеката два поља експлозивних направа на граници са Сиријом и ликвидацију „терориста ћелија".

Војска је саопштила да су подаци израелског ратног ваздухопловства указали на значајан пораст активности повезаних са „битком између ратова“ која се одвијала с циљем „одбијања непријатељских покушаја да се позиционира на границама Израела и одбијања следећег рата. ”

Објаснили су да су израелски ратни авиони прошле године извели 1.400 оперативних налета, уз више од 400 удара хеликоптером, додајући да су авиони који се активирају даљински прелетели око 35.000 сати од почетка године.

Израелска војска је такође потврдила да је од почетка ове године бомбардовано око 300 циљева у појасу Газе и да је осујетила 38 покушаја инфилтрације кроз ограду за одвајање, у замену за лансирање 176 граната преко границе Газе са палестинске стране, од којих је 90 посто пало у ненасељена подручја, а систем Гвоздене куполе пресрео је 80 других.

Војска је наговестила да је 2020. година забележила пад броја операција против Израелаца и рањених међу њима, у поређењу са претходним годинама.

Лидери Демократског фронта открили нешто што нико није до сада! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА