Најновије

КАКАВ ЛИЦЕМЕР: Док одбачени ратни ветерани умиру од глади, Вучић „честита“

Председник Србије Александар Вучић упутио је данас честитку поводом Дана војних ветерана.

Вучић (Фото: predsednik.rs)

У честитци је навео да је уверен да нећемо морати више ратом и оружаним сукобима да бранимо нашу отаџбину од непријатеља и захвалио ветеранима на жртвама које су поднели.

„Захваљујемо им се на жртвама које су поднели уз обећање да она није била узалудна и да, иако их више нема, њихов дух наставља да живи вечно. У нади да ћемо као и до сада бити јединствени у намери да градимо стабилну будућност кроз обезбедјење економског напретка, очување интегритета Србије и идентитета Војске Србије, честитам вам празник“, наводи се у честитки председника Александра Вучића.

Он је навео да се на данашњи дан, негујући традиције дуже од једног века, присећамо значајног догадјаја, својеврсне прекретнице за историју наше земље и војске – потписивања примирја у Првом балканском рату.

„Тада је бригу о ветеранима и задовољењу њихових потреба преузело Министарство Војно, у оквиру Владе Краљевине Србије, за коју су били од животног значаја као борци у ратовима који су уследили и у којима су учествовали“, навео је Вучић.

Он је поручио да војни ветерани, негујући традицију старих ратника Војске Краљевине Србије, дугу више од једног века, на најбољи начин показују да су успомена на претке и историја коју имамо наш понос, јер ми смо данас овде где јесмо, поред осталог захваљујући управо њима.

Њихова храброст и упорност су нам најбољи докази да је у животу све могуће, навео је Вучић.

Никад, никад се не смејте председнику док прича.Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА