Најновије

РУСКА ВОЈСКА ЈЕ НАДМОЋНА: Украјинци коначно признали "горку" истину (ВИДЕО)

Директор украјинске консултантске компаније „Дифенс експрес“ и бивши војник Сергеј Згурец испричали су за лист „Ново време“ због чега руска војска надмашује украјинску.

Илустрација (Фото:РИА)

Према речима стручњака, ниједна бригада украјинских оружаних снага нема аутоматизоване контролне системе (АСУ) који омогућавају праћење аспеката борбе у реалном времену, као и брзо издавање наређења високе команде јединицима уз помоћ радио-сигнала и пакета података. Аутоматизовани контролни системи пружају могућност оперативног доношења тактичких одлука: контролирање трупа и наоружања, укључујући извиђачке и нападачке беспилотне летелице.

„Руска војска је добила 40 комплета аутоматизованих система управљања на нивоу бригаде – они су сада у служби и оних јединица које су смештене у близини границе са Украјином“, изјавио је Згурец.

Са своје стране, врховни командант оружаних снага Украјине, генерал-пуковник Руслан Хомчек рекао је да његове колеге неће видети аутоматизацију борбених јединица. Према његовим речима, у војсци се годинама финансирају само два пројекта АСУ, при чему је на један од њих потрошено већ 700 милиона гривни (преко 20,33 милиона евра)

„Пре месец дана, комисија Генералштаба за увођење следеће фазе овог система завршила је свој посао. Као резултат тога, ту су метал, компјутер, столица и сто, али нема софтвера“, наведено је у чланку.

Згурец сматра да број тенкова неће спасити Украјину.

„У рату је победник онај ко брже примети непријатеља, брже пренесе његове координате, нападне и повуче се“, рекао је бивши војник и прецизирао да руска бригада исти задатак обавља пет пута брже од украјинске.

Никад, никад се не смејте председнику док прича. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА