Најновије

ЦРНУ ГОРУ ЧЕКА ДУГ ОПОРАВАК! Шта је новој влади остало након 30 година диктаторског режима Мила Ђукановића?

Грађански активисти и новинари оцењују да је највећа заоставштина тродеценијске владавине партије Мила Ђукановића подељено друштво, по свим основама.

Здравко Кривокапић. (Фото: Јутјуб)

У наслеђе бивша власт оставља и нараслу корупцију, приватизоване државне ресурсе, економски и социјално раслојену земљу.

Спољнополитички курс, генерално се сматра позитивним.

Шта је кључна позтивна и негативна карактеристика тродеценијеске ДПС власти на пољу унутрашње и спољне политике?

- Оно што остаје као заоставштина 30-годишње власти ДПС, то је посвађани народ по братској, националној, политичкој, религијској и свакој другој основи и то је нешто што неће моћи једна влада да среди, једна политика да поправи, већ нешто што ће дуго трајати и од чега ћемо се дуго лечити. Што се тиче добрих ствари, јако је тешко истаћи шта је то и заправо довољно говори о овој бившој власти каква је била то што је најбоља ствар коју можемо рећи за њих је што нису пали под неке диктаторске инстинкте и покушали свим силама да бране власт и оспоре ове изборе - рекао је грађански активиста Стефан Ђукић.

Шта је кључна позтивна и негативна карактеристика тродеценијеске ДПС власти на пољу економије?

- Што се економије тиче, ове године смо видели шта је најгора ствар у нашој економској политици, то је везивање за једну привредну грану - туризам, коју је ове године уништила пандемија коронавируса, а знамо да се ово није десило, десило би се нешто друго што би као домино ефекат покварило читав систем даље. Тако да је велики наук да се не може на једној несугорној грани базирати економија и то је нешто што се мора мијењати у будућности. Ако причамо о дробрим стварима економије, то је јако тешко видети. Постоје неке прогресивне мере које су на нивоу начела, као што је рецимо мали порез на добит, али које нису до сада искоришћене као економска прилика - каже Ђукић.

Руси употребили моћно оружје у Карабаху! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА