Најновије

РАТ ЋЕ ОПЕТ ПОЧЕТИ: Ердоган има намеру да поново запали земљу у којој је постигнут мир

Турска је обуставила све активности на пребацивању плаћеника из Либије назад у Сирију упркос примирију које је уз посредовање УН потписано између Либијске националне армије и тзв. владе у Триполију.

Ердоган (Фото:Сајт председника Турске)

Турска је након споразума кренула да терористе пребацује у Азербејџан и назад у Сирију, али је та операција обустављена пре 20 дана, тврди Сиријска опсерваторија за људска права. Они даље наводе да Турска припрема нове терористе из Сирије за пребацивање у Либију.

Турска је током 2019. и 2020. године пребацила око 18 000 терориста из Сирије како би ратовали на страни Триполија против Либијске националне армије коју подржава Египат. Иако су турски планови били да снаге из триполија освоје Сирт споразум о миру је спречио ту офанзиву.

Међутим, изгледа да Реџеп Ердоган има друге планове чим задржава плаћенике у овој земљи. ЗА Ердогана Либија је важна због планова за експлоатацију гаса у Медитерану, а против таквих намера Турске боре се Египат и Грчка. Прекид непријатељстава многи су оценили као турски геополитички пораз, али изгледа да Ердоган нема намереу да одустане од Либије и рата који му је у интересу.

Колико је Ненад Чанак забринут за црногорски идентитет, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА