Најновије

ХРВАТСКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАРИ: Шта ће се десити ако Америка нападне Русију на копну?

Војни аналитичари проценили су шансе за успешан амерички напад на копно Русије.

Амерички напад (Илустрација: Pixabay)

Стручњаци хрватског издања Binkov's Battlegrounds моделирали су ситуацију у којој Вашингтон објављује рат Москви, под условом да то може учинити самостално, без укључивања НАТО савезника и нуклеарног арсенала.

Стручњаци верују да ће се Сједињене Државе суочити са многим проблемима који ће започети у фази избора руте до Русије. Дакле, ако америчка војска одлучи да нападне Руску Федерацију преко Пољске, Немачке или Црног мора, онда ће прво морати да се обрачуна са тим земљама и Турском.

Напомиње се да ће Варшава и Берлин вероватно протествовати против таквих акција САД, а Анкара ће дефинитивно одбити да пусти америчке бродове.

Посматрачи су анализирали још један сценарио, који је повезан са инвазијом из ваздуха. Нагласили су да су САД у ваздухопловству супериорније од Руске Федерације, али чак и расположиве снаге, према ауторима, вероватно неће бити довољне за победу. Истовремено, главни проблем америчких пилота биће ефикасни руски ПВО системи.

Аналитичари наглашавају да се већина ваздухопловних база Пентагона налази у Европи. Русија ће ово искористити за уништавање америчке летелице на први знак војне агресије на њу.

Војни стручњаци се слажу да ће сукоб појединачно са Руском Федерацијом резултирати великим губицима за Сједињене Државе. Међутим, уз учешће својих савезника, војна агресија Вашингтона може имати сасвим другачији сценарио, навели су хрватски стручњаци.

О ваздушној провокацији великој 120 квадратних метара у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА