Најновије

БАЈДЕН СПРЕМА БЛИЦКРИГ НА БАЛКАНУ! Нови амерички председник има план за Србију!

Иван Вејвода, високи сарадник бечког Института за хуманистичке науке и познавалац европских прилика, оценио је да ће основа политике будуће америчке администрација на челу са председником Џозефом Бајденом, када је реч о Западном Балкану, бити што скорија интеграција тог региона у евроатлантске интеграције где год је то могуће.

Илустрација (Фото:Јутјуб/ Правда)

"Уосталом, у овом периоду видели смо да су Црна Гора и Северна Македонија постале пуноравне чланице НАТО, као што је то и Албанија. Значи већ пола тих земаља је део евроатлантских интеграција. Многе су на путу", рекао је Вејвода за Глас Америке.

Он додаје да су разговори о нормализацији односа Београда и Приштине на првом месту на дневном реду када је реч о европско-америчком ангажовању у региону.

"Мислим да је веома важно што су САД одлучиле да отворе Канцеларију за међународну развојну помоћ за улагање озбиљних средстава у регион (званицан назив: Развојна финансијска корпорација, прим. нов), пре свега у инфраструктуру, у производњу и друго. То је озбиљан корак и одговор на оно што се назива улазак и утицај трећих актера, ту се пре свега мисли на Русију, на Кину, на Емирате и Турску", сматра Вејвода.

О новом варварству Азера у Карабаху прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА