Најновије

ОВО ИМ СЕ НЕЋЕ СВИДЕТИ: Меркел упутила апел Немцима!

Немачка канцеларка Ангела Меркел апеловала је на сународнике да смање друштвене контакте током периода Божића, истакавши да научници практично моле грађане да се држе научних смерница.

Ангела Меркел. (Фото: ria.ru)

- Број контаката је превисок, смањење контаката није довољно - рекла је Меркелова у немачком парламенту, пренео је Би-Би-Си.

- Жао ми је, заиста ми је од срца жао, али ако је цена коју плаћамо 590 смртних случајева дневно, онда је то по мом мишљењу неприхватљиво - казала је она.

Обраћајући се посланицима, Меркелова је рекла да се ограничења уведена почетком новембра нису показала ефикасним, с обзиром да се велики број смртних случајева повезаних са корона вирусом и пријема на одељења интезивне неге, региструју уочи празника.

- Ако будемо имали превише контаката уочи Божића и на крају то буде последњи Божић са нашим декама и бакама, тада ћемо учинити нешто погрешно. Не бисмо смели да дозволимо да се ово догоди - рекла је она.

Поруке немачке канцеларке долазе дан након што је Немачка забележила највећи број смртних случајева од корона вируса 590, према подацима Института Роберт Кох.

Турски медији објавили мапу која је згрозила Јермене! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА