Најновије

ТЕОРИСТИ НАПАЛИ РУСКУ ВОЈНУ БАЗУ! Одмах реаговао моћни Панцир, ништа није препуштено случају!

Руска војска у ваздушној бази "Хмејмим" у Сирији одбила је два напада терористичких беспилотних летелица помоћу противваздухопловног система "Панцир", саопштио је руководилац руског Центра за мирење зараћених страна у Сирији, генерал-мајор Јуриј Боренков.

Панцир (Фото: Риа)

- Није било повређених, нити материјалне штете. Руска ваздушна база "Хмејмим" нормално функционише - рекао је он.

Према његовим речима, противваздухопловни систем "Панцир-С" пресрео је прву мету на растојању од око два километра од базе, а другу на удаљености од шест километара.

Први напад је дошао из правца североистока, а друга са северозапада, из правца Средоземног мора.

Боренков је такође нагласио да турска војска већ трећи пут у седмици није присуствовала заједничком патролирању с Русијом у Сирији, због чега је руска војна полиција самостално патролирала у провинцији Хасека.

Руско Министарство одбране назива "Панцир" главним домаћим системом противваздушне одбране кратког домета. Створен је да покрива системе дугог домета С-300 и С-400, али и за заштиту цивилних и војних објеката, као што су аеродроми, командна места, комуникацијска средишта... Намењен је за одбрану од авиона, хеликоптера, крстарећих ракета и беспилотних летелица.

Систем "Панцир" сматра се међу најбољим у својој класи, а борбена дејства у Сирији омогућили су инжењерима да максимално побољшају ово наоружање.

Прочитајте ОВДЕ   чиме се то хвале Руси.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА