Најновије

"Америчка пасторала" од данас у продаји: Од љупке ћерке до девојке спремне на политички тероризам!

После романа „Професор жудње“ и „Сабатово позориште“, Лагуна објављује још једну књигу Филипа Рота, „Америчку пасторалу“, за коју је писац добио Пулицерову награду за књижевност.

Фото-Лагуна

Свид Левов живи амерички сан. Врхунски спортиста у њуаршкој средњој школи одраста у послератним годинама све већег просперитета, убрзо се жени бившом мис Њу Џерзија, наслеђује очеву фабрику рукавица и сели се у велику кућу на фарми у богатом Олд Римроку. А онда, једнога дана 1968. године, Свида напушта америчка срећа. Његова обожавана ћерка Мери се од љупког и промућурног девојчурка претвара у фанатичну тинејџерку, способну за бруталан чин политичког тероризма. Породица Левов ће преко ноћи бити увучена у политичка превирања Америке шездесетих и Свиду преостаје само да посматра систематско урушавање некадашње идиле.

Филип Рот (1933, Њуарк, Њу Џерси – 2018, Њујорк) за своју прву књигу „Збогом, Колумбо“ добио је Националну награду за књижевност 1960, што га је одмах, као писца изразите духовитости, дубоког увида и саосећања чак и за најнедопадљивије књижевне јунаке, уздигло међу корифеје „јеврејске америчке прозе“. Светску славу доживео је с романом „Портнојева бољка“ (1969) превасходно захваљујући пикантном речнику исповести главног јунака. Пулицерову награду за књижевност добио је 1997. Букерова награда за животно дело додељена му је 2011.

Извор:Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА