Најновије

ЂУКАНОВИЋ ПОВЛАЧИ СВЕ ЛУЂЕ ПОТЕЗЕ! Мило владикама подмеће дрогу и оружје?!

Црногорски председник Мило Ђукановић толико је побеснео због све масовнијих протестних литија да је полицији наредио да се приводе и претресају владике СПЦ, и то под сумњом да 'скривају недозвољена средства и забрањене ствари'!?

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Ово је само наставак најстрашнијег терора Ђукановићеве власти над Србима и СПЦ, а стручњаци упозоравају да би некоме из врха режима у Подгорици можда могло пасти на памет и да црквеним великодостојницима подметну оружје или наркотике!?

Претресли Јоаникија

Да ова бојазан није нимало неоснована, показује и податак да је црногорска полиција протеклог петка, други пут за недељу дана, претресала возило епископа будимљанско-никшићког Јоаникија на граничном прелазу Добраково приликом његовог повратка из Београда. Владика им је тада затражио налог за претрес, на шта су му службеници полиције рекли да га имају, али му нису показали никакав документ.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је да црногорској власти, која доноси 'безаконе законе', није сметало да Хашима Тачија уз све почасти позове у госте, а да са друге стране владике претресају на граници.

- Ова власт је Хашима Тачија, једног разбојника који је срамота и за честити албански народ, доводила са свим почастима, а сада прегледају свештенике на границама, тврдећи да су они опасни за Црну Гору. Надамо се да ће то време проћи и да ће се властодршци уразумити... - рекао је он окупљенима испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, додајући да се нада ће се властодршци уразумити и укинут спорни 'закон о слободи вероисповести'.

У записнику који је полиција након претреса уручила владики Јоаникију стоји да је претрес извршен због 'сумње о поседовању забрањених ствари'!?!

'Претресање је извршено без наредбе суда на основу члана 33. став 2 Закона о граничној контроли, јер постоје основи сумње о поседовању забрањених ствари које има код себе или у саобраћајном средству', наводи се у записнику.

Епископ Јоаникије, који је претходно као најгори криминалац задржан на граници и претресен и 2. фебруара, оценио је да су овакви поступци полиције вид притиска на свештенство да се одустане од даље борбе за верска права у Црној Гори.

- Ово заправо значи да је свако ко се бори за своја права у Црној Гори означен као непријатељ државе. То је својствено аутократији, а не демократији. Разумем да полиција треба да ради свој посао и јасно ми је да код самих полицајаца који су радили претрес није било зле воље, али ми није јасно због чега сам сумњив полицији и због чега се на мени примењује ово правило закона - нагласио је епископ Јоаникије.

А народ све јачи

Портпарол НСД Марко Ковачевић каже да режим жели да поремети молитвени мир и пастирски рад архијереја, мислећи да ће тако поколебати и народ и смањити његов број на литијама.

- Овога пута су се прерачунали и погрешили у свакој својој процени. Оваквим својим радом само чине јачим и нашег владику и његову паству. То су најбоље показале литије широм Црне Горе у недељу - закључује Ковачевић.

Ђукановић забранио емисије 

Савет Агенције за електронске медије (САЕМ) Црне Горе донео је јуче одлуку да забрани емитовање Хепија и Пинка на територији ове државе.

"Разлог за ову одлуку су програми у којима се промовише мржња, нетрпељивост и дискриминација према припадницима црногорске националности. Ценећи да се ради о питању од јавног интереса, чија заштита захтева спровођење мера којима ће се сузбити спорно изражавање, САЕМ је закључио да је оправдано да се, на период од три месеца, ограничи реемитовање следећих програмских садржаја: 'Добро јутро, Србијо', 'Ћирилица' и 'После ручка' на ТВ Хепи и 'Ново јутро' на Пинк М", саопштено је из САЕМ. 

Прочитајте ОВДЕ шта се дешава у кабинету Мила Ђукановића.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА