Најновије

Прича о најмоћнијој жени коју је историја заборавила: "Царица"

Дебитантски роман Елен Алпстен "Царица" открива невероватну причу о најмоћнијој жени руске историје – царици Катарини И. Рођена као ванбрачна ћерка балтичког сиромаха, прелепа Марта заробиће срце најутицајнијег човека у историји Русије: Петра Великог. По његовој смрти преузеће владавину над моћном земљом и постаће прва жена на престолу Русије.

Фото-Вулкан

Непризната, сиромашна и изузетно лепа, Марта је преживела сурову руску зиму у свом далеком балтичком селу. Током живота сусреће се са различитим недаћама, доживљава велико понижење и готово смрт, све док је судбина не пошаље у наручје Петра Великог. С њим пије, плаче, засмејава га, прати у борби, рађа му чак тринаесторо деце, од којих ће само две ћерке преживети. Бори се за њега, воли га, мрзи, опрашта му љубавнице, спасава га, издаје и сведочи бруталном погубљењу свог љубавника. Јака је попут челика, снажна, одлучна, прорачуната и учиниће све да задржи свој положај. Читајући роман Царица, пратимо њено одрастање и живот, од сиромаштва до богатства, причу о моћи, безобзирности, али уједно и стварање модерне западњачке империје од традиционалног руског царства. Ослањајући се на своју памет и задивљујућу храброст, гоњена амбицијом, жељом и вољом да живи, Марта ће постати царица Катарина И. Међутим, њен успон до врха препун је опасности, а царска круна са собом носи опојну и варљиву моћ...

Ауторка Елен Алпстен има способност да уведе читаоца у причу, да је оживи и сваком новом страницом изазове емоције. Поред тога што је романописац, бави се и новинарством. Детињство је провела у Кенији, а факултетске дане у Паризу. Док је похађала мастер студије, освојила је престижну награду Гранде Éцоле за кратку причу. Тренутно ради као новинар за многобројне новинске агенције, међу којима су Вогуе и Стандпоинт. Њен дебитантски роман Царица потражите у Вулкан књижарама или на сајту.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА