Најновије

ШЕШЕЉ НЕМА ГРАНИЦЕ У БАХАЋЕЊУ: Лидер СРС-a вози ауто од 140.000 евра! Паре му сестра Драгица донела у кеси!

Војислав Шешељ има један од најскупљих аутомобила, који је уместо лидера радикала платила његова сестра Драгица. Око 140.000 евра је искеширано, а Шешељева сестра платила је новцем који је донела у кеси, сазнаје "Блиц".

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

"Ренџ ровер аутобиографи" је избор председника српских радикала. Шешељ вози или га возе у џипу, чији су уобичајени купци британска и арапска аристократија, екстремно богати људи, али и они из џет сета који се одлучују за овај модел због атрактивности аутомобила.

Шеф политичке партије у Србији, са пријављеним приходима - скупштинска плата 104.000 динара и пензија 43.000 динара - долази у Скупштину са моделом “"аутобиографи", за који је морао не само најмање десет година толико да зарађује већ и да целокупно примање ставља одмах у касицу. Дакле, десет година није смео да потроши ни један једини динар своје пријављене зараде. Ова рачуница и штедња се, наравно, односе на ситуацију да је Војислав Шешељ последњих десет година и заиста зарађивао овај новац што, међутим, није случај.

Ако се узме просечна зарада у Србији, грађани би за Шешељев ауто морали да живе од ваздуха 292 месеца или скоро 25 година.

"Војин џип" је за купце и иначе ексклузивног "ренџ ровера", који иду корак даље. Такви модели у зависности од читавог низа додатне опреме коштају и до 200.000 евра. Судећи по нижој цени од 140.000 евра, изгледа да лидер радикала нема сву додатну опрему.

Према сазнањима "Блица", овај ексклузивни аутомобил је платила Шешељева сестра Драгица. Извор наводи да је "толике евре" донела у кеси.

- Сестра Драгица је покриће, да не иде Шешељ лично. Наравно да није купила себи или за странку. Аутомобил је купљен за Шешеља - наводи извор.

Он додаје да новац није сестрин.

- Откуд њој? Она је у радикалима задужена за финансије. Бави се благајничким пословима и пријемом чланарина. Није могла да скупи за „ренџ ровера“ ни све чланарине да је сабрала - каже саговорник.

Шешељев аутомобил - који су већ сви приметили у Скупштини Србије, а и јер не излази из њега - редак је на тржишту и за њега постоји листа чекања уколико се купује нов. Опремљени су снажним моторима који достижу перформансе спортских аутомобила попут "поршеа". Осим непознанице откуд Шешељу новац за овакав ауто, ништа мања питалица није и - шта ће му уопште тако луксузан ауто.

- Па да стигне током кампање у све делове Србије - једна је од шала на рачун лидера радикала у скупштинским кулоарима.

Због своје ексклузивности и скупоцености, "аутобиографи" ретко возе политичари, посебно не у службене сврхе. Свугде у свету били би прозвани и критиковани у јавности.

Језива претња: Оставићу крваве трагове у "Блицу"

"Блиц" је јуче покушао да добије одговоре од Војислава Шешеља одакле му новац за један од најскупљих аутомобила, али и како је возити се у таквом луксузу... 
- Зашто ме зовете? Шта ‘оћете - пита Шешељ који се испрва није јавио на позив, а потом је позвао сам.

- Ако можете да нам одговорите на неколико питања. Када сте и како купили џип?

- Нећу да одговорим - истакао је Шешељ.

На наше питање зашто не жели да одговара на питања у вези са аутомобилом, Шешељ каже: "Не дајем изјаве за Блиц", а потом и гласнијим тоном поручује:

- Кад дођем у "Блиц", оставићу крваве трагове за собом.

Након претње, Шешељ је прекинуо телефонску везу.

Гренел појачава притисак на Приштину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА