Најновије

МЕДВЕДЕВ ОГОЛИО АМЕРЕ: Талибани и хероин из Афганистана

Производња дроге у Авганистану смањена је за 95 одсто за мање од годину дана, а талибанска влада успела је да уради оно што САД нису могле за 20 година, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Према подацима Канцеларије УН за дрогу и криминал, производња дроге у Авганистану смањена је за 95 одсто од краја 2022. до данас. То се односи на смањење површина на којима се узгаја мак (са 233 на 11 хиљада хектара), као и на саму производњу опијума (са 6.200 на 333 тоне). За мање од годину дана талибани, ма каквим их сматрали, урадили су оно што НАТО коалиција, предвођена импотентним Американцима - која се наводно бори против тероризма у земљи - није могла да уради 20 година", написао је Медведев на Телеграму.

Према његовим речима, то је оно што се дешава када неко ко је заиста био заинтересован за извоз хероина у Русију и друге земље напусти регион.

"Додатна радост: у Мексику је све исто", навео је Медведев.

Сједињене Државе повукле су своје трупе из Авганистана у лето 2021. године, чиме је окончана војна операција започета 2001. године.

Пре две године, талибани су преузели власт у Авганистану, да би у априлу 2022. врховни лидер Хаибатула Акундзада декретом одредио да је узгој мака - из којег се може екстраховати опијум, кључни састојак хероина - строго забрањен.

Прочитајте ОВДЕ о нападу на Кијев

Извор: РТ 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА