Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ РУСИЈЕ: Чувајте се Сиријци! Огромно појачање стиже за џихадисте, иза свега стоје Амери и Турци!

Турска нагомилава велике снаге у Идлибу и наоружава Хаџат Тахрир Ал-Шам (ХТШ) који је повезан са Ал-Каидом, а који контролише велики део северозапада ове покрајине, открио је руски војни извор 15. фебруара.

Хаџат Тахрир Ал-Шам (Фото: Јутјуб)

Према извору, који је цитирало неколико руских новинских агенција, турске оружане снаге распоредиле су у Идлибу 70 бојних тенкова, 200 оклопних возила и 80 хаубица. Велики део те опреме наводно је предат терористима ХТШ-а.

Извор је такође открио да Анкара наоружава милитанте у Идлибу америчким системима противракетне одбране (МАНПАД) које је направио САД. То се вероватно односи на ФИМ-92 Стингер.

"Посебно је забрињавајуће то што је Анкара џихадистима пружила турске војне униформе у зони деескалације Идлиба", додао је извор, преноси РТ.

Сиријска арапска војска (САА) до сада је уништила 20 возила која испоручују Турци, наводи извор. Најмање три таква возила су заиста уништена од стране војске током неуспелог напада под вођством Турске, дан раније. Све већа подршка Анкаре милитантима у Идлибу, укључујући оне повезане са Ал-Каидом, изазива невиђену напетост на северозападу Сирије. Упркос тој подршци, сиријска војска наставља да напредује у региону, и то са много лакоће.

НАТО војник отео дете од мајке, а закон му ништа не може! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА