Најновије

МИСТЕРИОЗНИ РАКЕТНИ НАПАД НА АМЕРИЧКУ БАЗУ: Спремали су се да војнике пребаце на ово место, а онда су почели удари

Коалиција предвођена САД-ом у изјави је потврдила инцидент у недељу, рекавши да се десио ракетни напад на ирачки војну објекат која америчке снаге смешта у "међународну зону" - референцу на Багдадску Зелену зону, густо изграђену заједницу амбасада и владиних објеката.

Ракета (Фото: Синхуа)

Према ранијим медијским извештајима, сирене су се чуле у Багдаду у тренутку пре напада. Ранији извештаји који су се појавили пре званичне потврде сугерисали су да је нападнута америчка амбасада, пошто је лоцирана у близини војне базе где се налазе коалиционе снаге. Остаје нејасно колико је граната слетело у Зелену зону.

Очевици су тврдили да се у централном делу града чуло неколико јаких експлозија. Интернетом су се поделили наводни снимци који приказују последице напада. Нејасан видео клип приказује густи дим који долази из наводног подручја које је погодило пројектилима.

Од јануара, након што су иранског врховног генерала Касема Сулејманија ликвидирале америчке снаге у близини Багдада по налогу америчког председника Доналда Трампа, америчка амбасада и војне инсталације у Ираку неколико пута су биле на мети ракетних напада.

Да ли има руских подморница у Јадранском мору, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА