Најновије

ВУЛИН О ГОДИШЊИЦИ НАПАДА У ЛИВАДИЦАМА: Не смемо престати да тражимо правду!

Министар одбране Александар Вулин данас је поводом 19 година од напада на аутобус "Ниш експреса" у Ливадицама код Подујева изјавио да тамо где Срби немају своје судије, своје тужиоце, своје полицајце за њих нема правде.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

- На данашњи дан у месту Ливадица Фљорим Ејупи је убио двогодишњег Данила Цокића и његову трудну мајку и са њима још десет Срба. Да га Ејупи и шиптарски терористи нису убили пре 19 година Данило Цокић би био велики момак, школовао би се и заљубио. Да 1999. нису бомбардовали Србију, на Косову и Метохији би данас живело 250.000 сада протераних Срба и са њима њихова деца - изјавио је Вулин.

Он је навео да је Ејупи осуђен и брзо ослобођен, а да душе убијених Срба нису пронашле мир.

- Када за мртве нема мира ни правде, онда ни живи не могу да наставе са животом - истакао је Вуилин.

Према његовим речима, да је Данило Цокић био било које друге нације, а не српске, међународна заједница не би престала да тражи његовог убицу.

- Пошто је Данило био Србин, свет ћути и тражи начин да заштити његовог убицу. Шиптари Ејупија сматрају херојем, убио је дванаесторо Срба, трудну жену, двогодишњег дечака. Од њих не можемо очекивати правду али не смемо престати да је тражимо - указао је министар.

Он је поручио да "где Срби немају своје судије, своје тужиоце, своје полицајце тамо за њих нема правде, то никада не смемо да заборавимо".

Иринеј ће предводити литију у Подгорици 29. фебруара! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА