Најновије

НОВИ ШОК ДЕТАЉИ УБИСТВА АРКАНА: Убијен је за 10 секунди са три хица у главу

Жељко Ражнатовић Аркан (48) и његови пријатељи Миленко Мандић (44) и Драган Гарић Гара (47) убијени су 15. јануара 2000. године у београдском хотелу "Интерконтинентал" у року од свега десет секунди, а можда и у краћем интервалу!

Аркан (Фото: Јутјуб)

То је утврдио судски вештак балистичар, који је навео да је у том року било могуће испалити девет пројектила, са колико су погођени Аркан и пријатељи.

Балистичар Милан Куњадић је на суђењу рекао да је пуцано иза стуба и да су чауре пале у жардињеру. Суд је утврдио да је неоснована одбрана осуђеног Добросава Гаврића (43) да су на његовом капуту пронађени трагови нитрата јер је "бацао петарде" док је чекао Нову годину на Палићу.

- Таква одбрана је неприхватљива, јер су искази сведока и докази указали да су трагови нитрата били на доњим ивицама Гаврићевог капута, као и у рукавицама нађеним у капуту који је неспорно носио - закључио је суд.

Суд је одбацио примедбе окривљених и њихових бранилаца да је неко за време увиђаја подметнуо чауре у жардињере.

- На лицу места није нађен ниједан други материјални траг који би указивао да је још неко пуцао из оружја јер није било оштећења ни чаура. Недвосмислено је утврђено да је пуцано само из два пиштоља и да се број испаљених чаура и оштећења у свему поклапа - наводи се у пресуди судије Миленка Цвијовића, која је донета у октобру 2006. године.

Иако је саучесник Драган Николић Гаги (49) на суђењу тврдио да није био у хотелу већ код куће, Арканов телохранитељ Звонко Матеовић изјавио је да је Гаги пуцао у њега у холу хотела.

Гаги је у исказу од 20. априла 2004. рекао да је за Арканово убиство чуо на телевизији, код свог брата у Лозници. Изјавио је да га је Зоран Ускоковић Сколе, за кога се нагађало да је умешан у организацију убиства, звао из Немачке.

- Било му је жао, много је плакао! Он је Аркана обожавао. Аркан је био његов идол - испричао је Гаги на суду.

Аркан је рањен са три хица у главу, а пројектили су му разорили мозак. Тешко је рањен у 17.10 часова, а 15 минута касније примљен је у Ургентни центар, али упркос напорима лекара да га спасу, умро је у 18.45 сати на операционом столу.

Русија за сва времена ставља тачку на преговоре око својих територија. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА