Најновије

ВУЧИЋ: Пецони ме јурио да ме пребије!

Председник Александар Вучић оценио је да су се у кампањи против њега стекли многи интереси, не само његових политичких противника, већ и страних центара којима не одговара Србија која напредује брже од других у региону.

Вучић је о томе говорио у емисији Ћирилица на Хепи телевизији, непосредно по завршетку прве емисије из серијала Владалац на Н1 телевизији, коју је окарактерисао као "четири сата непатворене мржење". Рекао је да свакако није безгрешан, нити је свака реч коју је изговорио у прошлости била најмудрија, али, каже, ни у тој, ни у другим емисијама не могу да кажу да је нешто украо или да је покрао свој народ, нити је ишао против интереса свог народа.

На такве емисије, у којој, као у вечерашњој на Н1 кажу да је "радиоактиван, неурачунљив, болестан"... не може , истиче, да одговара сваки дан, имајући у виду његове активности, укључујући спољнополитичке. Кад је реч о кампањи против њега, у њој, каже, није видео можда чак ни толико мржње, колико "жалопојку за старим временима", у којем су његови политички противници о о свему одлучивали. Председник је навео да су три разлога тој кампањи, а један је личне природе и тиче се "три најбогатија човека у Србији, Мишковића, Ђиласа и Шолака", који не могу да се помире с тим да више не одлучују о свему. "Њихова мета сам само ја, неко ми је, погрешно вероватно, израчунао да су истрошили 27 милиона страница у њиховим дневницима и недељницима чисте мржње против мене, највећим делом лажи и полуистина, сасвим свеједно", рекао је председник Србије.

Када је ушао у ту борбу знао је да му гине најпрљавија кампања, јер је знао са каквим људима има посла. "Тројица вероватно најбогатијих Срба, који су на различити начин стицали иметак, нека народ заључи како", рекао је председник и додао да не може да каже да не могу да се похвале да је то било на частан начин. Други разлог за кампању против њега је политичке природе, јер другима, како је навео, смета снажна Србија, Србија која је почлитички независна, војно неутрална, и која подржава Србе у региону. Пренео је да му је данас после подне министар одбране Русије Сергеј Шојгу рекао у два наврата да се Београд невероватно променио од када је последњи пут био у овом граду и да је Србија једна од ретких слободних и слободарских земаља у свету, те да је то само могао на пут да изведе снажан председник. Вучић је рекао да је Србија мала земља, али да у њој одлучују грађани Србије. Каже да се у серијалу Н1 могло видети инсистирање како су странци желели да га доведу.  

Председник је открио и детаљ који је рекао руски министар одбране Сергеј Шојгу приликом данашње посете Србији.

- Не могу да откријем оно што је мени рекао лично, али знам шта је другима рекао: "Водите рачуна да не останете без Вучића, јер таквог више нећете имати" - открио је Вучић, а публика у студију громогласно је аплаудирала.

Додаје да су следећи избори судбински и да су му то последњи избори на челу СНС.

- Посмењиваћемо 50 одсто људи на локалу и још 50 одсто људи у Парламенту, да бисмо могли још боље и брже да напредујемо.

Пецони ме је јурио због флипера

Председник Вучић је открио досад непознати детаљ из младости, односно о сусрету са Предрагом Ранковићем Пецонијем, који је држао флипер клубове у Новом Београду.

- Пецони је јурио да ме бије. Када сам био мали, са 15 годинама играо сам флипер. Дошло је до кошкања у једном флипер клубу, један дечко је тилтовао флипер, па је настала гужва, Пецони је био ту, а ја сам се умешао - открио је уз осмех председник Србије.

Замислите странци сменили Бориста Тадића, који је ишао дотле да је уништавао наше Стреле. Рушили су Тадића у чије време нам је отишла Црна Гора, у чије време смо имали 17.март - погром на КиМ, у чије време је Косово прогласило независност, који им је омогућио да на Јарињу и Брњаку успоставе прелазе", објаснио је он. Указао је да је и за време Тадића Међународни суд правде донео пресуду да је Косово имало право да донесе одлуку о независности, на чему се захваљивао Хашим Тадић. Тако много 'непослушнога' су рушили да би довели 'послушног', за чије време ниједан део територије није отишао, није дозвољено да нам уништавају фабрике", казао је он. Трећи разлог кампање је то што многи споља не желе да Србија иде брже од других у реигону, рекао је Вучић, и указао да су зато одобрили Албанцима на КиМ да уведу Србији таксе. Вучић је подсетио да је Србија имала највећу стопу раста у 2019. и 2018. години и да зато морају да зауздају Србију. "Њима је добра Србија само она која не иде много напред", приметио је Вучић. Истиче да су неким људима уста пуна "велике Србије", а нису свесни да онима којима смета напредак Србије не би било довољно ни када би Србију ограничили само на Београд и да им ни тада не би била довољно мала. Председник је поручио да ће се зато борити да Србија иде још брже напред и да ће управо зато бити смењено у СНС 50 одсто људи на локалу, 50 одсто у парламенту и да ће бити смењено 70 одсто министара. Жел, каже, без обзира на све ударе, да покаже људима да Србија може да иде још брже напред.

Прочитајте ОВДЕ   шта је то Вучић добио од Шојгуа.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА