Најновије

СВЕ ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ ПАЛЕ У ВОДУ! Холандски тајни документи открили: Ево ко је заиста оборио малезијски авион МХ17! (ВИДЕО)

Нове информације о паду авиона МХ17 у Украјини 2014. године још један су доказ да је Русија била у праву, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков коментаришући процурели документ холандске војне обавештајне и безбедносне службе, који показује да је до несреће дошло у месту у којем ракетни системи Бук у то време нису били распоређени.

АвионМХ17 пао је у Украјини 2014. године (Фото: Јутјуб)

"То поново показује да и даље има пуно питања и та питања доводе у озбиљну сумњу пристрасну позицију (о томе шта је узрок несреће) која је у више наврата изражена", рекао је Песков.

Он је нагласио да је Русији ускраћено право да буде чланица међународног истражног тима.

"Због тога смо увек били скептични и неповерљиви према наглим закључима без основа и ова информација је још један доказ да је руска страна била у праву", рекао је Песков.

Он је додао да не може да предвиди могућ утицај ових информација на мишљење јавности на међународном плану.

"Не знам, не можемо ништа да кажемо. Хајде да сачекамо и видимо", рекао је Песков.

До пада авиона МХ17 "Малезија ерлајнза" у јулу 2014. дошло је у области у којој ракетни системи Бук нису били распоређени у време трагедије, показује процурели документ холандске војне обавештајне и безбедносне службе.

Према документу, који је послат холандским тужиоцима, авион МХ17 био је изван домета свих иденфикованих и оперативних украјинских и руских локација на којима су били распоређени системи 9К37М1 Бук М1.

Прочитајте ОВДЕ зашто се заоштрава ситуација у Сирији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА