Најновије

ДРАМАТИЧНО ОБРАЋАЊЕ МИЛОРАДА ДОДИКА: Прегласан сам у Председништву БиХ! Овако више не може (ВИДЕО)

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик каже да хрватски члан тог тела треба да поднесе оставку будући да је Жељко Комшић, како истиче, изманипулисао јавност у вези са именовањем страног судије Уставног суда БиХ.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Напомиње да је гласао против предложеног дневног реда седнице Председништва, али да је прегласан.

Додик каже да је Комшић прекршио одредбе Устава БиХ и да је морао се консултује са друга два члана Председништва БиХ.

"Свесно је обмануо представника Европског суда за људска права. Мој циљ је да се утврди одговорност. Уколико има имало морала нека поднесе оставку", нагласио је Додик.

Додао је да ће се Комшић, ако мисли да може кршити Устав, онда морати суочити са онима који ће га бранити.

Комшић је прећутао да је у новембру добио писмо од председника Европског суда за људска права, Линос-Александра Сицилијаноса, у којем се тражи мишљење Председништва о именовању страног судије у Уставни суд БиХ.

Из кабинета српског члана Председништва БиХ, рекли су за РТРС јда су тек крајем јануара сазнали за именовање судије Ангелике Нусбергер.

Додик је навео да је седница Председништва БиХ брзо завршена, јер је, с обзиром на закључке парламента РС, гласао против дневног реда седнице.

Додао је да је гласао против записника, дневног реда и свих предложених тачака, али да је на свему томе прегласан.

"Још једна подвала Бакира Изетбеговића"

“Уколико се технички организујемо, сутра или прексутра ћемо предати у Представнички дом Предлог закона о престанку мандата страних судија и постављању домаћих судија у Уставни суд БиХ”, најавио је Додик.

Додик је позвао на дијалог.

“Ако мислите да је проблем Милорад Додик, изволите! Међутим, овдје се дигао народ, као и званичне институције Републике Српске. Позивам на дијалог, да се расправља о нашем приједлогу који ће ускоро доћи. Једино код нас нема страха. Радим легитимно и у складу са Уставом свој посао”, нагласио је српски члан председништва БиХ

Ништа нисам другачије учинио. Није онако како Бакир поручује: "Ето, Срби са стола узму оно што им одговара, а оно што им није по укусу оставе". Није тачно, и то је још једна подвала Бакира Изетбеговића, категоричан је Додик.

Оценио је Уставни суд БиХ као "окупацијски суд за Србе".

"Зашто тражимо одлазак страних судија из БиХ? Зато што доносе политичке одлуке. Зато што раде искључиво у интересу Бошњака. Желимо само да се поштује право из Устава", рекао је Додик.

Додик: Парламент РС ће одлучити о посети Мила Ђукановића

Милорад Додик изјавио је да ће посланици Народне скупштине Републике Српске одлучити да ли ће црногорски председник Мило Ђукановић посетити БиХ.

Он је након седнице Председништва БиХ рекао да је био против тачке о посети Ђукановића, а која је данас поново предложена.

Почетком фебруара Додик се није сложио да Ђукановић посети БиХ, јер је оценио да је "неприкладно да долази у БиХ због дешавања у Црној Гори".

Прочитајте ОВДЕ каква масонска афера тресе Хрватску.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА