Најновије

МИНА ОД ЏИХАДИСТА ИХ ЈЕ СВЕ ИЗНЕНАДИЛА: На деблокираној комуникацији М-5 примећен оштећени „тенк-кавез“ Т-72 Адра (ФОТО)

Ради се о локалној модернизацији совјетског/руског тенка Т-72 који се налази у сиријским оружаним снагама. Овај тенк је ојачан додатним оклопом који се састији од противкумулативних решетки и допунских панела који су наварени на корпус тенка.

Тенк Т-72 (Фото: Јутјуб)

На фотографији се налази сиријски тенк совјетског порекла познатији као Т-72 Адра. Приметно је да му је онеспособљен ходни део (тенковске гусенице).

Терористичке снаге које су се браниле западно од града Алепо и даље у дубину провинције Идлиб, су у последњих месец дана оствариле рекорд када је у питању број напада вођеним противтенковским средствима. Ове снаге су неколико пута покушале и да директним поготком униште модернизоване тенкове типа Т-72 Адра, али у томе нису успеле. Постоји и неколико видео-записа који потврђују ове информације.Вероватан узрок оштећења на тенку који се свакако може санирати је и наилазак на неку од бројних противтенковских препрека (+минска поља) које су изградили терористи на читавом потезу овог фронта.

Овај тенк је модернизован на основу борбених искустава из Сирије. Наиме, овај савремени сукоб је карактеристичан по масовној употреби противоклопних ракетних бацача и навођених ракета различите врсте и домета. На овај начин терористичке снаге настоје да смање инфериороност у односи на регуларне снаге када је у питању способност копнених борнених састава (оклопна компонента).

У складу са овим искуствима која су на самом почетку рата имала доста негативан утицај на сиријске оклопно-механизоване јединице, појавио се читав низ модификација која су пре свега усмерене на повећање оклопне заштите ангажованих средства.

Сиријци су развили сличне пакете модернизације и за средства ватрена подршке „Шилка“, затим борбена возила пешадије БМП-1 и БМП-2. Сличне технике су примењене и за ојачавање обт Т-55 и Т-62 који се такође налазе у сиријским снагама. Овако модернизована средства се могу видети у јединицама елитне 25.дивизије сиријских специјалних снага „Тигрови“, као и 4-те оклопне дивизије.

Појавила се фотографија унутрашњих спремника руског ловца Су-57 са ракетама РВВ-СД и РВВ-МД! Више о томе ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА