Најновије

ЈЕЗИВИ ЗВУК НА НАЈЈЕЗИВИЈЕМ МЕСТУ НА ПАЦИФИКУ: На тачки Немо, светском гробљу сателита, научници снимили ово! (ВИДЕО)

Тачно 1. априла 2018. године кинеска свемирска станица Тиангонг-1 пала је у Тихи океан. Случајно или не, пала је на место где је завршила и већина свемирских објеката, до тачке где свемирске агенције свих земаља контролишу пад свемирске летелице или сателита који су завршили свој животни век до пада.

Океан (Фото: pixabay. com)

То је тачка Немо, део океана до ког се не може доц́и, подручје које се налази у центру јужног Тихог океана, најудаљеније од копна и људи било где другде на Земљи. Тачка Немо налази се тачно између Аустралије, Јужне Америке и Антарктика. Од копна је удаљено више од 2700 километара.

Ни бродови ни авиони не прелазе ово подручје. Управо зато што је тако удаљена од цивилизације и саобрац́аја, изабрана је као најбоља за гробље свемирских летелица и сателита, без страха да би неконтролисани пад свемирског брода могао повриједити или проузроковати штету, преноси ЦдМ.

Тачно четири километра испод океанске површине налази се највећа свемирска летелица и гробље од 1971. године. У последњих 48 година овде је окончало живот више од 300 летелица и сателита.

Вец́ина њих, око 200 објеката, припада Русији. Најтежа летелица која је пала 2001. године такође је руске производње и свемирска је станица МИР тешка 140 тона. Овде се очекује да Међународна свемирска станица (ИСС) оконча живот после 2024. године.

Пошто се тачка Немо налази у „најмање биолошки активној области океана“, научници су били изненађени када су 1997. открили један од најгласнијих подводних звукова икада забележених.

Прочитајте ОВДЕ   све о језивом пророчанству.

Извор: Курир/Dnevno. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА