Најновије

РАСКИДА СЕ УГОВОР СА НЕМЦИМА! СРБИЈА ОДЛУЧИЛА: Медицински радници остају у земљи!

Зоран Ђорђевић, министар рада, запошљавања и социјалне политике најавио је да ће следеће године бити размотрено раскидање уговора с Немачком, а овогодишњи конкурс за одлазак медицинских сестара на рад у Немачку је „заустављен“.

Александар Вучић и Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

За четири године, према подацима Фискалног савета, из Србије је отишло 6.000 здравствених радника, од чега већина медицинских сестара и техничара, што је један од главних разлога планираног раскида уговора наше државе с ГИЗ (Немачка организација за међународну сарадњу) о одласку радне снаге у ту земљу. Међутим, преко Националне службе за запошљавање (НСЗ), која има уговор с ГИЗ, лане је отишло свега 70 сестара.

Зоран Ђорђевић, министар рада, запошљавања и социјалне политике најавио је да ће следеће године бити размотрено раскидање уговора с Немачком, а овогодишњи конкурс за одлазак медицинских сестара на рад у Немачку је „заустављен“. Ђорђевић каже да је став државе да морамо да се изборимо са економским миграцијама:

- У тој намери ресор којим руководим у потпуности подржава политику председника Александра Вучића и његову борбу за сваког нашег грађанина. Из тог разлога сам наложио да се одмах обустави даљи одлазак наших радника тако што ћемо суспендовати овај споразум. Директор НСЗ обавестио је другу страну, која је имала потпуно разумевање за овакву нашу одлуку. У 2019. отишло је 70 медицинских сестара посредством НСЗ. Такође, размотрићемо пут за прекид споразума у скоријем периоду, а до тада ће овај споразум бити суспендован.

Конкурси за одлазак медицинског особља у Немачку преко НСЗ спроводе се од 2013.

Руски научници створили наноробота који убија ћелије рака! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА