Најновије

НИЈЕ ИМ БИЛО СПАСА! Турци почели да вршљају по Идлибу, али им онда стигла руска казна са небеса!

Руске ваздушне снаге уништиле су током дана на северу Сирије више од 10 војних возила која су припадала турској војсци и џихадистима .

Руски авиони су наставили са бомбардовањем непријатеља (Фото: Јутјуб)

Како преносе локални медији, руске ваздушне снаге су уништиле најмање један тенк, шест оклопних возила и пет других војних возила током напада на непријатељски конвој у Сирији.

Ови ваздушни удари су одмазда за напад турских снага и џихадиста на сиријску војску.  Руски ратни авиони су напали милитанте који су пробили владине положаје у две области у провинцији Идлиб.

Током дана вођени су жестоки сукоби сиријске војске са једне стране и турских снага и џихадиста са друге.

Турско министарство одбране саопштило је да је више од 50 сиријских војника убијено у близини Идлиба у знак одмазде за ваздушне ударе у којима су погинула два турска војника, а пет их је рањено. Међутим, сиријске снаге су демантовале ову информацију тврдећи да је САА претрпела минималне губитке.

Ови сукоби су уследили су дан након што је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган запретио да ће отпочети војну операцију против САА, ако се не повуку из подручја која држе побуњеници.

Руско Министарство одбране саопштило је да је Турска пружала артиљеријску подршку милитантима и да су том приликом рањена четворица сиријских војника.

Прочитајте ОВДЕ зашто су узнемирене америчке трупе у Сирији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА