Најновије

ЖЕСТОК СУКОБ АМЕРА И РУСА У СИРИЈИ! Оклопњацима ударили на руског "тигара", избио потпуни хаос (ВИДЕО)

Руски медији објавили су видео на коме је забележен инцидент руске и америчке војске на путевима града Камишли у Сирији.

Руско возило "Тигар" (Фото: РИА)

Снимак је забележен из возила које сустиже колону руских возила, међу којима је и оклопно возило „Тигар“. Испред њих су два оклопна возила америчке војске, а на једном од њих је истакнута застава САД. Колона се креће веома споро, и у једном моменту руско возило „Тигар“ покушава да престигне америчко.

Међутим, возило војске САД му блокира пролаз и изгурава руско возило у поље. Након тога се оба аутомобила заустављају, а снимак се прекида.

Централна команда САД одбила је да коментарише догађај.

„Могу да кажем да настављамо тесну сарадњу са руском војском када је реч о спречавању сукоба. То је у основи ефикасно за деескалацију напетости“, рекао је портпарол Централне команде Вилијам Урбан.

Из Министарства одбране Русије се за сада нико није огласио.

Рат у Сирији

Грађански сукоб у Сирији траје од 2011. године. 2014. године почела је војна интервенција Сједињених Америчких Држава и њених савезника који своје операције против ИС региону спроводе без позива Дамаска и одобрења Уједињених нација. Вашингтон подржава тзв. умерену опозицију и залаже се за смену власти у Сирији. Русија, са своје стране, на позив лидера државе Башара Асада, од 2015. године спроводи војну операцију у блиској сарадњи са владиним трупама. Москва је 2017. објавила о поразу ИД  и почетку повлачења својих јединица са територије Сирије.

Крајем 2017. године објављена је победа над терористичком групом ИД у Сирији и Ираку. У неким деловима земље наставља се чишћење терориста. Тренутно су у првом плану политичко решавање кризе, обнова Сирије и повратак избеглица.

Да ли је рат на видику? После уништења 50 тенкова, Кремљ послао јасну поруку Ердогану! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА