Најновије

ДЕТАЉИ ТЕЛЕФОНСКОГ РАЗГОВОРА: Ево о чему су разговарали Вучић и шеф дипломатије ЕУ

Борел је у телефонском разговору са председником Вућићем рекао да намерава да именује Специјалог представника који ће се бавити и дијалогом Београда и Приштине и регионом Западног Балкана.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борел разговарао је у телефонском разговору са председником Србије Александром Вучићем о именовању Специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине и Западни Балкан, али је и поновио своју личну посвећеност улози посредника у преговорима.

Борел је у телефонском разговору са председником Вућићем рекао да намерава да именује Специјалог представника који ће се бавити и дијалогом Београда и Приштине и регионом Западног Балкана.

Он је оценио и да то именовање показује важност коју "ЕУ и он лично дају региону, његовој стабилизацији и напретку на ЕУ путу".

- Жосеп Борел је подсетио на чињеницу да ће он лично остати ангажован и снажно посвећен европској перспективи Западног Балкна, као и улози главног преговарача у дијалогу Београда и Приштине - наводи се у саопштењу Европске службе за спољне послове.

На питање да ли је било речи о "конкретним именима" за позицију Специјалог представника у Европској служби кажу да не желе да улазе у детаље. Додаје се да је Високи представник током дана обавио и одвојене телефонске разговоре са Хашимом Тачијем и Аљбином Куртијем.

- Сви телефонски позиви су наставак разговора које је Високи представник имао у Београду и Приштини током јануара - закључују у Европској служби за спољне послове.

Како је Тачи разоткрио игру Приштине и помогао Србији! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА