Најновије

НЕ ЖАЛИ КЕШ ДА УЂЕ У БЕЛУ КУЋУ: Погледајте чиме Блумберг може да купи све остале кандидате!

Огласи Мајка Блумберга којима промовише себе као кандидата за демократску номинацију за председника САД на Фејсбуку двоструко су бројнији него огласи свих осталих кандидата укључујући и оне из републиканке странке.

Мајк Блумберг (Фото: Јутјуб)

Огласи Мајка Блумберга којима промовише себе као кандидата за демократску номинацију за председника САД на Фејсбуку двоструко су бројнији него огласи свих осталих кандидата укључујући и оне из републиканке странке.

Од 2,3 милијарде огласа који су корисницима Фејсбука приказани 2020. године, више од 1,5 милијарди, или 69 одсто, припало је Блумбергу.

Следећи најближи кандидат у погледу појављивања огласа био је Доналд Трамп, са 12 одсто. Следећи најближи демократски противник Блумберга био је Берни Сандерс, са само 7 одсто укупног броја прегледа Фејсбук корисника.

Блумбергова кампања убацила је 45 милиона долара на Фејбук огласе за само три месеца, што је више него 20 милиона долара које је председник Трамп потрошио на платформи током целе 2019. године.

Британски Гардијан је користио Фејсбук архиву политичких огласа за изградњу базе података у којој је пронађено 142.937 огласа које је водила Блумбергова кампања од средине новембра. Кампања је углавном усредсредила своје огласе на Трампа (потрошио је 12,5 милиона долара да би се постигло 554 милиона појављивања) и здравство (7,2 милиона долара да би се 418 милиона приказивало), показује анализа Гардиана.

Блумбергово лично богатство омогућило је његовој кампањи да убацује огромне количине новца не само у Фејсбук огласе, већ и 126,5 милиона долара у традиционалне ТВ огласе само од јануара, као и оглас од 11 милиона долара током Супербоула и просечно 5 милиона долара недељно на Гугле огласима.

Блумбергова стратегија дигиталне кампање такође је недавно привукла пажњу због неконвенционалног напора да плати утицајима на ширење про-Блумбергових садржаја у настојању да бивши градоначелник Њујорка постане популаран међу њиховим пратиоцима.

Прочитајте ОВДЕ како Руси и Сиријци заједнички бомбардују непријатеља.

Извор: Курир/Business Insider

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА