Најновије

СНИМАК ОД КОЈЕГ СЕ ТУРСКА ЗАТРЕСЛА: Сиријска војска и руска авијација заједнички ударају по непријатељу (ВИДЕО)

Сиријска арапска новинска агенција (САНА) објавила је 21. фебруара видео запис који открива катастрофалне губитке турске војске и њених савезника претрпљених током недавног неуспелог напада на град Ал-Наираб у јужном Идлибу.

У нападу је директно учествовала турска војска, која је тешким наоружањем и ватреном подршком помогла припаднике Хаџат Тахрир ал-Шама (ХТШ) и Националног фронта за ослобођење (НФЛ).

САНА-ов видео, који су снимили сиријске и руске беспилотне летелице, приказује како су САА и Руске ваздухопловне снаге (ВКС) уништиле већину нападача.

Сиријски и руски удари уништили су четири М60 Сабра МК 2 турских оружаних снага, као и неколико возила, укључујући оклопне транспортере АЦВ-15 и М113. Неким од ових возила управљали су ХТШ и НФЛ.

Раније данас, Сиријска државна ТВ открила је да је у неуспелом нападу убијено више од 250 сиријских милитаната. Турска је са своје стране признала да су убијена два члана службе. Нови снимци указују на то да је више турских војника можда изгубило живот.

Упркос катастрофалним губицима које је претрпела турска војска у Ал-Наирабу, Турска ће можда покушати ускоро да покрене још један напад. Анкара је очигледно очајна због било каквог постигнућа које би могло побољшати њен политички став.

Ердоган открио детаље турског похода на Идлиб! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА