Најновије

''УКРАЈИНА ЛИЧИ НА СРЕДЊОВЕКОВНУ ЕВРОПУ'': Зеленски оштро реаговао!

Украјина личи на средњовековну Европу, изјавио је данас украјински председник Влaдимир Зеленски, поводом напада мештана села Нови Санжари на аутобусе са Украјинцима евакуисаним из Вухана, у којем су повређени девет полицајаца и један цивил.

Владимир Зеленски (Фото: president.gov.ua)

Стално говоримо да је Украјина Европа, али, да будем искрен, јуче смо, нажалост, изгледали као Европа Средњег века. Не заборавимо да смо сви људи, а оно што се десило не могу да опишем као људско понашање - истакао је Зеленски.

Он је пожелео добро здравље евакуисаним сународницима и изразио наду да ће ускоро бити код куће, са својим породицама.

Премијер украјине, Олексиј Хончарук је, с друге стране, оценио да је "рат информацијама" допринео ширењу панике у земљи и неповерењу због коронавируса. Он је, говорећи пред парламентом, истакао да се дезинформације о коронавирусу шире и из Украјине и споља, али није изнео детаље.

- Власти покушавају да пронађу извор лажних и-мејлова послатих у име министарства здравља, у којима се тврди да су у земљи потврђени случајеви коронавируса, иако их до сада није било - рекао је Хончарук,

Девет полицајаца и цивил повређени су у Украјини када су демонстранти напали аутобусе са евакуисаним Украјинцима из Вухана, жаришта новог коронавируса у Кини.

Демонстранти су у четвртак блокирали путеве у граду Нови Санжари, где је планирано да у медицинском центру украјинске Националне гарде буду две недеље под надзором.

Становници тог града засули су аутобусе каменицама, избила је и туча, али су полицајци успели да уклоне демонстранте и осигурају пролаз за аутобусе са евакуисанима из Кине.

У Украјини до сада нема регистрованих случајева новог коронавируса.

Мајк Помпео дочекан ракетама! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА