Најновије

"ДОДИК ЈЕ ОЗБИЉНА ПРЕТЊА" Палмер жестоко ударио на српског лидера: Сносиће последице!

Заменик помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метју Палмер изјавио је да српски члан председништва БиХ Милорад Додик представља претњу коју треба схватити веома озбиљно.

Метју Палмер (Фото: Јутјуб)

"Мислим да постоје претње које врло озбиљно схватамо. Свакако, то је претња блокадом институција на државном нивоу, претња спречавањем функционалности босанско-херцеговачких институција и онемогућавање овим институцијама да послуже својој сврси и испуне обећање грађанима БиХ да ће њихова влада служити њиховим интересима", казао је Палмер за Глас Америке.

Он је додао да се Додик и раније понашао на начин који је недоследан и неспојив с Дејтонским споразумом и да је због тога био предмет америчких санкција.

"Свако ко се придружи антидејтонским ставовима ризикује да се буде такав одговор Сједињених Држава", рекао је Палмер.

Амерички званичник је упозорио и да Босна и Херцеговина не може себи да приушти да посрће из једног кризног тренутка у други.

"Чини се да лидери намеравају да земљу гурају из једне у другу кризу. Мислим да смо то видели са ставом господина Додика у односу на Високо судско и тужилачко веће и Уставни суд, стварајући кризу тамо гђе не треба да је буде", додао је Палмер.

Он истиче да сви морају бити јасни и да међународна заједница колективно мора јасно да стави до знања да је то неприхватљиво и да неће бити допуштено да то опстане.

"Тако да сви у Бањалуци, у Републици Српској, који се сврстају уз став који је заузео господин Додик, морају разумети ризике које то носи и штету коју наносе будућој европској перспективи Босне и Херцеговине", рекао је Палмер.

Ево зашто је Гренелу стало до Косова! Ако успе, Трамп му је обећао највреднију награду!  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА