Најновије

ПОТЕГАО СВЕ ВЕЗЕ! Ево зашто је Гренелу стало до Косова! Ако успе, Трамп му је обећао највреднију награду!

Уколико реши косовско питање до америчких избора у новембру, Ричард Гренел, специјални изасланик председника Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине, биће нови потпредседник САД или државни секретар, пише данас "Курир" позивајући се на изворе из дипломатских кругова.

Ричард Гренел (Фото: Јутјуб)

Ти извори кажу да је Гренелу питање Косова у фокусу и да на прво место ставља економску сарадњу Београда и Приштине.

"Циљ Гренела је постизање договора који се пре свега односи на побољшање односа и економску сарадњу, али не и на политички договор , односно признање Косова. Трампу је стало да се ово питање реши. Гренел је прилично реалистичан, па тако први пут у последњих 30 година САД нису искључиве и на страни Албанаца", наводи извор листа.

Он додаје да је, напротив, Гренел на недавном безбедносном форуму у Минхену одбио да се званично састане с новим косовским премијером Аљбином Куртијем, јер упркос захтевима Вашингтона, Приштина није укинула таксе на српску робу.

"Он му је поручио да то учини у року од неколико недеља и да се у супротном нико из америчке администрације неће с њим срести", каже извор.

Како додаје, Куртију је сугерисано да уколико не укине таксе, врло лако може остати без власти јер би се формирала влада коју би чиниле странке Исе Мустафе, Хашима Тачија и Беџета Пацолија.

"С друге стране, Гренел веома поштује председника Србије Александра Вучића и изузетно уважава његов труд да се дође до прихватљивог решења. Гренелов основни задатак је да односе Београда и Приштине релаксира и да се усредсреди на економска питања", каже извор.

Идеја о размени територија умрла пре увођење таксе! "Зомби" лута унаоколо, чекајући да га оживе Вучић, Гренел…  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА