Најновије

ШПИЈУНИ СУ ПРИМЕЋЕНИ ДА МАПИРАЈУ ЛОКАЦИЈЕ: Објавили план Русије, извршиће инвазију на самом западу Европе!

Русија је спремна да нападне Ирску и преузме контролу над глобалном комуникацијом, наводе извори из Лондона.

Су-57 (Фото: Јутјуб)

Статус Ирске као "виталног телекомуникационог и логистичког центра који повезује Северну Америку и Европу" представља неодољиву награду "Путиновом режиму", према бизарном документу који је у среду објавио Центар за безбедносну политику, десничарски истраживачки центар . Русија не жуди само за растућим центром технолошких фирми или њеном шумом подморских комуникацијских каблова, тврди ова група, већ она активно планира да нападне острво.

Завера очигледно произилази из приче објављене прошлог викенда у Ајриш Тајмсу, која је упозорила - позивајући се на уобичајене анонимне изворе у Гарди и Војсци - да су руски шпијуни примећени прошле године како мапирају тачне локације прекоокеанских каблова који чине окосницу глобалне комуникације у припреми за “будуће прислушкивање или чак оштећења”.

Иако су све локације заправо објављене на званичном сајту владе, прича је запалила ватру у јастребовима који прижељкују нови хладни рат.

"Неутрална Република Ирска нема војних савезника, тако да руски напад не би обавезао НАТО на одредбу члана 5 о колективној одбрани", пише Ј Мичел Валер. Као да би суседи Ирске - или САД - по том питању - седели скрштених руку ако земљу нападне Русија, или било ко други, пише РТ.

Русија би истина имала мали отпор ако би заиста одлучила да преузме ирске луке са дубоким водама, заузела витални аеродром Шејнон и физички контролисала или прекинула прекоатлантску подморску кабловску мрежу која одржава светску економију у функцији.

Један од стручњака, Галеоти, који је једном тврдио да постоји “Герасимова доктрина”, само да би касније признао да не постоји, упозорио је на судбину пред Ирском... Зато, тврди, треба ангажовати приватну безбедносну компанију која ће штитити све технолошке фирме.

Сиријска арапска армија (САА) блокирала је на два пункта амерички војни конвој који се кретао магистралом Хасака - Тал Барак на истоку провинције Ал-Хасака. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА