Најновије

АМФИЛОХИЈЕ ОДЛИКОВАО БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ: Једини члан који је успео да уђе у Црну Гору примио орден! (ФОТО)

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије одликовао је групу Београдски синдикат Златним ликом Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца „за надахнуте песме, ревност и бригу за мајку цркву и састрадалну љубав“, посведочену кроз песме „Догодине у Призрену“ и „Свиће зора“, посвећене одбрани светиња у Црној Гори и Косову и Метохији.

Амфилохије и Београдски синдикат (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

Признање је уручено након литургије у манастиру Михољска Превлака.

Управо је додела ордена, али и учествовање на литији у подгоричком насељу Стари Аеродром био повод зашто су се 22. фебруара упутили ка Црној Гори.

„Како су три члана групе Феђа Димовић, Блажо Вујовић и Бошко Ћирковић враћени, како са граничног прелаза Добраково, тако и са Подгоричког Аеродрома, грамату и орден је у име групе примио Александар Протић - једини члан који је успео да уђе у Црну Гору“, прецизира се.

Након урученог признања Митрополије планира се да чланови Београдског синдиката учествују у литији, која ће данас у 16.30 сати кренути са подгоричког Старог Аеродрома, као и учешће на молебану и литији која ће у 19 сати проћи улицама Подгорице и завршити испред Саборног Храма Христовог Васкрсења, где је и планирано премерно извођење песме БС-а „Свиће зора".“

„Иако нам је изузетно жао и нејасно зашто смо проглашени за претњу по националну безбедност Црне Горе, овом приликом желимо да још једном изразимо подршку одбрани светиња у Црној Гори, на начин на који то народ све време чини - мирно и достојанствено. Наша намера није била да било кога угрожавамо или узнемиравамо, већ да узмемо учешћа у најчистијем и најдостојанственијем грађанском скупу нашег времена“, закључује Београдски синдикат.

Прочитајте ОВДЕ  шта је то признао Богољуб Карић.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА