Најновије

ДРЕЦУН О КОНАЧНОМ РЕШЕЊУ ЗА КИМ: "Србија не прихвата ситуацију свршеног чина"!

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун истиче да Србија не жели да прихвати варијанту у којој ће бити стављена у ситуацију свршеног чина и сматра да о коначном решењу за КиМ треба да се изјасне грађани Србије.

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун (Фото: Јутјуб)

Милован Дрецун наводи да је председник Србије Александар Вучић објаснио шта би могао да буде предлог Запада за решавање косовског проблема.

- Председник Вучић је објаснио шта би могао да буде предлог Запада за решавање косовског проблема. Рекао је да би основа могла да буде Ахтисаријев план, који је одбачен, а на чијим основама је формирана такозвана независна држава Косово. На тај план би биле додате гаранције да ће Србија ући у ЕУ и посебан статус српском народу - рекао је он за Тањуг.

Дрецун указује да би то значило да Косово остаје у актуелним административним линијама, и да се суштински ништа не би променило, те да је то нешто што би могло да се очекује као предлог запада.

Питање је, истиче, како ће се одвијати разговоре ако дође до наставка дијалога и шта ће све бити на столу.

- Србија не жели да прихвати варијанту у којој ће бити стављена у ситуацију свршеног чина - признајте самопроглашену државу и нешто ћете добити као обећање -  подвукао је Дрецун.

Дрецун указује да не види шта би значиле чврсте гаранције за чланство ЕУ.

- Ваљда се подразумева да су гаранције за чланство ако испунимо услове, отворимо и затворимо поглавља. Не знам какве би друге гаранције могле постојати. Што се тиче гаранција за српски народ видимо и да се и овај положај који је дефинисам у уставу Косова не поштује и да су Срби грађани другог реда - рекао је Дрецун.

Истакао је да, ако се разговори заврше на такав начин, очекивања свих су да треба питати грађане Србије да се изјасне о евентуалном коначном решењу за КиМ.

Србији стижу најгоре санкције до сада од Америке, више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА