Најновије

ПРЕДСЕДНИК САД УПОЗОРИО ДЕМОКРАТЕ Трамп: Чувајте се Русије, Русије, Русије!

Председник САД Доналд Трамп поручио је данас демократама у савезној америчкој држави Невади, који гласају за кандидате те странке на председничким изборима, да се пазе "Русије, Русије, Русије".

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Трамп је на тај начин иронично прокоментарисао писање медија да Москва наводно покушава да помогне кандидату за демократску номинацију на председничким изборима у САД Бернију Сандерсу у његовој кампањи.

- Демократе у Великој држави Невада (коју ћу, због економије, радних места, војске и ветерана, освојити у новембру), пазите се Русије, Русије, Русије - навео је Трамп на Твитеру.

Он је додао да, према наводима Адама Шифа, којег је назвао "корумпираним политичарем", Русија покушава да прогура "лудог Бернија Сандерса" да победи.

- Гласајте - поручио је Трамп у време када бирачи у Невади гласају на кокусима, странацком прелиминарном изјашњавању о кандидату демократа за председника САД у новембру ове године.

Сенатор из Вермонта Берни Сандерс фаворит је у Невади, где истраживања јавног мњења показују његову јасну предност испред осталих кандидата, преноси Глас Америке.

Сандерс је претходно упозорио Русију да се не меша у америчке изборе, након што су га амерички обавештајци обавестили да Москва наводно покушава да помогне његовој кампањи.

Вашингтон Пост је, позивајући се на упућене изворе, објавио да су амерички званичници информисали Сандерса о активностима Русије, а такође су обавестили председника Трампа и друге америчке званичнике.

У тексту се наводи да није познато у ком облику је Русија покушала да помогне Сандерсовој кандидатури.

Извор из Конгреса потврдио је да су званичници обавештајних служби обавестили чланове Конгреса да се Русија, по свему судећи, бави кампањом дезинформација и пропаганде да би ојачала кандидатуре и Сандерса и Трампа 2020.

Исти извор, међутим, упозорава да су ти закључци само прелиминарни.

Кремљ је раније у петак демантовао да се Русија меша у изборе 2020. у покушају да побољша Трампове шансе за реизбор, после извештаја да су амерички обавештајци упозорили Конгреса да постоји нова претња изборима.

Прочитајте ОВДЕ    ко је нови Трампов гласник.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА