Најновије

ПРВИ ТРЕЈЛЕР ДОМАЋЕГ ФИЛМА "СУМРАК У БЕЧКОМ ХАУСТОРУ": Премијера филма на 48. ФЕСТ! (ВИДЕО)

Након четири године исцрпног снимања на релацији Србија Аустрија домаћи филм "Сумрак у бечком хаустору" премијерно ће бити приказан на 48. ФЕСТ-у, 5. марта у Комбанк Дворани. Филм редитеља Младена Ђорђевића нашао се у оквиру Главног такмичарског програма, а продуцентске куће Корона филм и Синамон филмс објавиле су први трејлер филма.

Плакат филма (Фото: Дистрибутер)

Редитељ Ђорђевић упознао се са светом дијаспоре која живи и ради у Бечу и темом вечите разапетости измедју туђине и завичаја. Са тим проблемом се суочавају и три главна јунака Дарко, Миленко и Горан, који већ двадесетак година таксирају по Бечу. Њих тројицу повезује врачара Владица из источне Србије, код које редовно долазе да им прочита будућност из карата или их заштити од негативних сила. 

"Оно што ме је поред те разапетости привукло је и њихово одбијање да се уклопе у средину у коју су дошли. Они завичај зато носе са собом. Многи од њих везу са завичајем одржавају тако што посећују врачаре. Фасцинантно ми је било колико њима врачаре значе и колико те жене утичу на њихове животне одлуке. Значајан део филма је посвећен томе." 

У редитељском опусу Младена Ђорђевића издвајају се награђивани играни филм "Живот и смрт порно банде" из 2009. и документарац "Маде ин Сербиа" из 2005. године. 

Преко 29 уметника на сцени, у раскошу боја, енергији покрета и музичкој хармонији хипи доба, премијерно су одиграли мјузикл КОСА у пуној Комбанк Дворани.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА