Најновије

5 ствари које се не уче о сексу, а сви би требало да их знају

Едукација о сексу не би требало да се заврши после средње школе, када је већина знања до ког сте могли доћи имала мању применљивост, а већина донетих закључака потиче из порнића.

Илустрација (Фото: принтскрин)

У недавној дискусији на Редиту, људи широм света су делили шта је то што би волели да су знали о сексу, што би их поштедело беспотребних непријатности и срамоте.

Кондоми вас не могу заштити баш од свега

“Неке од сексуално преносивих болести се могу пренети само контактом коже, чак и ако користите кондом (на пример, херпес, неке врсте Хуманог папилома вируса). Ово су веома сличне инфекције, а тестирање на њих не спада у редовну контролу код доктора, већ морате сами затражити”, навео је корисник The Ringmistress.

Требало би да пишате после односа

“Никада нас нису учили да би после секса требало да пишамо. О томе можете да прочитате на многим местима, али вероватно сте мислили да није обавезно да одмах по завршетку односа треба да се залетите у тоалет. Међутим, једном се научи лекција. Ако не пишате, можете да добијете инфекцију урнарног тракта – што се десило и мени. Испрва није било симптома, међутим, једне ноћи, на пола ноћне смене отишао сам до тоалета и одмах сам схватио да се нешто дешава. Почело је да ме боли са десне стране. Око 22ч сам се одвезао до болнице, признао себи и одрадио тестове – испоставило се да имам инфекцију бубрега. Напунили су ми кесу са јаким антибиотицима и другим лековима, сигурно сам два сата лежао на инфузији те ноћи, а потом су уследиле две недеље под антибиотицима. Дефинитивно сам се уплашио”, поделио је свој случај корисник sugarcanechild.

Предигра је од пресудног значаја, посебно за жене

Секс је више од самог чина – и укључује толико елемената који се одвијају око њега. “Предигра прави веееелику разлику. Не брзајте ако вам је стало до тога како се партнер осећа. Обратите пажњу на развој ситуације. Не дозволите да ваш водич буду порно садржаји, већ разговарајте са партнером о томе шта коме прија. Комуникација је важња. Зашто ме тераш да бирам лозинку, ако сам могу да направим комбинацију?” (purpledrank7855)

Није све онако како изгледа у порнићима

Важно је да знате да је оно што гледате у порно филмовима фантазија и да ћете, ако пробате да рекреирате нешто од онога што сте видели завршити најчешће разочарани, а неретко и повређени физички. “У неком старом интервјуу са Роном Џеремијем сам чуо ‘Ако вама нешто изгледа добро, то вероватно значи да је нама одвратно док то радимо, а ако је осећај добар онда то лоше изгледа на камери’. Затим сам престао да покушавам да снимам “доги” и фокусирао се да радим оно што нам обома прија, и да, никада нећете снимити секс који је заиста добар. Због тога аматерска категорија на порно сајтовима изгледа потпуно непривлачно посматрачима – реч је о парнерима који заиста уживају у сексу, а посматрачима то делује безвезе.”  (Gryphin)

Важна је сагласност

Иако је ово потпуно јасно – важно је нагласити да је битна вокална, јасна и гласна сагласност када је реч о сексу, а не само одсуство онога “не”. “Не значи не, али ако неко не каже – не, то не значи да је то пристанак.”

Са колико година жена има највећи апетит за сексом прочитајте ОВДЕ.

Извор: Men’s Health

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА