Најновије

ОВО ЈЕ 10 НАЈБОГАТИЈИХ ПОРОДИЦА НА СВЕТУ: Имају приход као Немачка, Француска и Велика Британија заједно (ВИДЕО)

Десет најбогатијих породица на свету има шокантан колективни приход од 3,4 трилиона долара, што је равно са БДП-ом Немачке, Велике Британије и Француске.

Илустрација (Фото: pixabay. com

Ево које су то:

10. Дима (Француска)

Породица Дима из Француске у чијем се власништву налази бренд Хермес има богатство вредно 49,2 милијарде долара. Први новац за породицу Дима зарадио је покојни Тјери Хермес 1837. године. У 21. веку ова марка прерасла је у глобални модни бренд.

9. Брин (САД)

На деветом месту налази се породица Брин из Сједињених Америчких Држава, њихово богатство процењено је на 51,1 милијарде долара. Сергеј Брин је интернет технолошки моћник и суоснивач компанија попут Гугла и Ларија.

Тренутно обавља дужност председника у матичној компанији Alphabet. inc. Бриново богатство дели се између његово двоје деце. Недавно се развео од своје супруге Ане Вројицицки, која је и сама богата, а процењена вредност њеног богатства је 480 милиона долара.

8. Амбани (Индија)

Богатство породице Амбани из Индије процењено је на 52,3 милијарде долара. Дхирубхаи Амбани био је суоснивач компаније Релианце Индустрис. Његово богатство се дели равномерно између његових синова који данас делују као већински деоничари компаније.

7. Пејџ (САД)

Породица Пејџ из Сједињених Држава има богатство које је процењено на 52,4 милијарде долара. Лари Пајџ је суоснивач Гугла, а сада је извршни директор фирме Аlphabet. inc. Своје богатство дели са супругом Лусиндом Саутворт и њихово двоје деце.

6. Албрехт (Немачка)

Породица Албрехт из Немачке има богатство вредно 53,5 милијарди долара. Новац су зарадила два брата Карл и Тео Албрехт који су оснивачи супермаркета Алди. Ланцима сада управљају њихова деца.

5. Чакри (Тајланд)

На петом месту налази се породица Чакри из Тајланда. Њихово богатство процењено је на 60 милијарди долара. Породица Чакри последњих 237 година је владала на Тајланду, а становништво се према њима односи с поштовањем. Породицу чини 22 монарха који контролишу богатство од 60 милијарди долара.

4. Елисон (САД)

Породица Елисон из Сједињених Држава на четвртом је месту. Тешки су чак 61,8 милијарди долара. Лари Елисон суоснивач је глобалне корпорације Оракл.

3. Закерберг (САД)

На трећем месту је породица Закерберг из Сједињених Држава. Њихово богатство процењено је на 63 милијарде долара. На челу ове породице је Марк Закерберг, оснивач царства. Своје огромно богатство дели са супругом Присилом Цхан и две ћерке. Недавно је Марк рекао да ће велики део свог богатства донирати у добротворне сврхе.

2. Слим (Мексико)

Породица Слим из Мексика има богатство вредно 64,9 милијарди долара. Ова породица била је најбогатија на свету у периоду између 2010. и 2013. године. Породица је богатство стекла с компанијом Групо Карсо.

1. Марс (САД)

Породица Марс из Сједињених Држава на првом је месту најбогатијих породица на свету. Њихово богатство процењено је на 70,8 милијарди долара. Власници су компаније Марс.

Прочитајте ОВДЕ   ко ће наследити Меркелову.

Извор: klix. ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА